AIRPACK 12 MCG-200 mcg inhilasyon için toz içeren 60 kapsül Gebelik

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isolyte gebelik kategorisi C'dir. Isolyte hamilelik kategorisi, Isolyte gebelik kategorisi, Isolyte emzirme, Isolyte anne sütüne geçer mi, Isolyte laktasyon, Isolyte hamilelerde kullanımı, Isolyte ve bebek, Isolyte kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Isolyte P; genel olarak elektrolit, hidrasyon, kalori için su kaynağı olarak ve alkalinizan olarak etkilidir. Isolyte P sagıdaki durumların tedavisinde kullanılır: - Akut diyareli çocukların tedavisi. - Asırı sıvı kaybı. - Bebek ve küçük çocuklarda günlük sıvı-elektrolit dengesinin idamesi. - Diyabet asidozunun komplikasyonlarının önlenmesi ve tedavisi.

İlaç Sınıfı

Damar İçine Enjekte Edilenler > Kan ve Perfüzyon Solüsyonları > Damar İçine Enjekte Edilenler > Elektrolit Dengesini Etkileyen Serumlar > Karbonhidratlar ile Elektrolitler

ATC Kodu

B05BB02

Etkin Madde

Magnezyum 3 mEq/L , Potasyum 20 mEq/L , Klor 22 mEq/L , Sodyum 25 mEq/L , Fosfat 3 mEq/L , Glukoz monohidrat 50 g/L , Laktik asit 23 mEq/L

Barkodu

8680741550211

Geri Ödeme Kodu

A13961

Satış Fiyatı

7.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

8

Alternatif İlaç Sayısı

29

Sağlık Konuları

Astım

SGK Kodu

SGKF2T

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

RCT

Eşd. ilaç grubu

E492G

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Gebelik dönemi

Gebelikte, AİRPACK tedavisine veya formoterol ve budesonidin birlikte kullanılmasına yönelik herhangi bir klinik veri mevcut değildir. Sıçanlardaki bir embriyofetal gelişim çalışmasının verileri kombinasyondan kaynaklanan herhangi bir artmış etkiyi işaret etmemiştir.

Formoterolün hamile kadınlarda kullanımına yönelik yeterli veri mevcut değildir. Hayvan çalışmalarında, çok yüksek sistemik dozların kullanıldığı üreme çalışmalarında formoterol advers etkilere neden olmuştur (Bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). Yaklaşık 2000 gebeden elde edilen veriler, inhale budesonidin kullanılması ile ilişkili olarak teratojenik riskin artmadığını göstermektedir. Hayvan çalışmalarında glukokortikosteroidlerin malformasyonlara neden olduğu gösterilmiştir (Bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). Bu durum, önerilen dozların verildiği insanlarda aynı değildir.

Hayvan çalışmalarında, glukokortikoidlerin doğumdan önce aşırı miktarda alınmasının intrauterin gelişmede gecikme, yetişkin kardiyovasküler hastalık ve glukokortikoid reseptör yoğunluğunda, teratojenik doz aralığının altında görülen nörotransmitter döngüsü ve etkilerinde kalıcı değişikliklere yönelik bir ilişki saptanmıştır.

AİRPACK gebelikte ancak sağlanan fayda ortaya çıkabilecek risklerden fazla olduğunda kullanılabilir. Budesonidin, yeterli astım kontrolünü idame ettirecek etkili en düşük dozu kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi