LOPID 600 mg 30 tablet Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lopid nedir, Lopid ne için kullanılır, Lopid ne ilacı, Lopid neye yarar, Lopid ne işe yarar, Lopid neye iyi gelir, Lopid kullananlar, Lopid kullanımı, Lopid uygulama, Lopid etkileri, Lopid faydaları bilgilerini içerir.

2.LOPID nedir ve ne için kullanılır?

LOPID 30 ve 100 tablet içeren ambalajda bulunur. LOPID, beyaz, elips şeklinde film kaplı tablettir.

LOPID, yağları (lipidleri) kontrol eden fibratlar olarak adlandırılan bir ilaç sınıfına aittir. Gemfibrozil etkin maddesini içerir. LOPID, kanınızdaki iyi kolesterolü (HDL) artırırken, kötü kolesterolü (LDL) ve trigliseridler olarak bilinen yağları (lipidleri) azaltır.

LOPID, kolesterol ve yağların arter duvarlarınız boyunca birikmesini önler (ateroskleroz olarak bilinen bir proses); bu birikim, yaşamsal organlarınıza kan akışınızın sağlanmasını engeller. Kalp hastalığı, göğüs ağrısı (angina), felç ve kalp krizine yakalanma olasılığınızı azaltır. LOPID, diğer ilaçların (statinler) kullanılamadığı durumlarda, erkeklerde (“kötü kolesterolü” olmayabilir) kalp krizini önlemek için kullanılabilir.

LOPID egzersiz, beslenmede değişiklikler ve kilo verme gibi vücuttaki yağı azaltmaya ilişkin diğer yöntemlerle birlikte kullanılmalıdır.