LOPID 600 mg 30 tablet Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lopid dozu, Lopid dozaj, Lopid doz aşımı, Lopid uygulama, Lopid kullanım şekli, Lopid kullanımı, Lopid kullanım süresi, Lopid açmı tokmu, Lopid nedir, Lopid ne için kullanılır, Lopid nasıl kullanılır, Lopid faydaları, Lopid etkileri, Lopid günde kaç kez, Lopid sabah mı akşam mı, Lopid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor, farklı bir kullanım önermemişse, tavsiye edilen günlük doz 900-1200 mg’dır.
Maksimum günlük doz 1500 mg’dır.

900 mg’lık doz akşam yemeklerinden yarım saat önce tek doz olarak verilir. 1200 mg’lık doz günde 2 kez 600 mg, sabah kahvaltısından yarım saat önce 600 mg ve akşam yemeğinden yarım saat önce 600 mg olarak verilir (bkz.bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikleri).

Lipid düzeylerinin tutarlı biçimde anormal olduğundan emin olmak için düzeyler birden fazla kez ölçülmelidir. Gemfibrozil tedavisine başlamadan önce serum lipidlerini uygun diyet, alkol alımının kısıtlanması, egzersiz ve obez hastalarda kilo vermeyle kontrol altına almak için her türlü girişimde bulunmak gerekir; ayrıca lipid düzeylerinin anormal oluşuna katkıda bulunabilecek diabetes mellitus ya da hipotiroidi gibi diğer medikal sorunlar da kontrol altına alınmalıdır. Hasta gemfibrozil tedavisi boyunca standart bir kolesterol düşürücü diyete devam etmelidir Gemfibrozil tedavisi sırasında serum lipidleri periyodik olarak belirlenmelidir. Üç aydan sonra lipid yanıtı yetersizse ilaç kesilmeli ya da ek tedavi düzenlenmelidir.

Uygulama şekli:

Ağız yolu ile alınır

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği:

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik populasyonda gemfibrozilin güvenliliği ve etkinliği belirlenmemiştir. Çocuklarda LOPID kullanımı üzerine veri olmamasından dolayı kullanımı tavsiye edilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Gemfibrozil ile doz aşımı bildirilmiştir. Doz aşımıyla bildirilen semptomlar karında kramplar, karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler, diyare, CPK’de artış, kas ve eklemlerde ağrı, bulantı ve kusmadır. Hastalar tam olarak iyileşmiştir.

Doz aşımı meydana gelirse semptomatik destekleyici önlemler alınmalıdır.