LIVIAL 2.5 mg 28 tablet {Schering-plough} Kullanımı

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.LIVIAL nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

LIVIAL ambalajında, haftanın günleri işaretlenmiştir. Tedaviye, içerisinde bulunduğunuz günün işaretini taşıyan tabletle başlayın; örneğin eğer Pazartesi günündeyseniz, ambalajın üst sırasındaki ‘Pazartesi’ işaretli tabletle başlayın; daha sonra da ambalaj boşalıncaya kadar, gün işaretlerini izleyin. Ertesi gün, bir sonraki ambalaja başlayın. Ambalajlar veya kutular arasında tablet kullanılmayan hiçbir gün bırakmayın.

LIVIAL kullanmaya, en son adet kanamanızdan sonra 12 ay geçmeden başlamayın; daha erken başlarsanız, düzensiz vaginal kanama olasılığı artabilir.

Uygulama yolu ve metodu

LIVIAL ağızdan kullanılır. Her gün bir tablet alın. Tableti bir miktar suyla veya başka bir sıvıyla yutun. Tabletleri her gün aynı saatlerde alın.

Eğer LIVIAL ’in etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla LIVIAL kullanırsanız

Eğer LIVIAL ’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Bir tabletten daha fazla LIVIAL kullanmanız halinde zararlı bir etki göstermesi pek olası değildir. Ancak bulantı, kusma veya vaginal kanama, aşırı doza eşlik eden belirtiler olabilir.

LIVIAL'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

LIVIAL'i kullanmayı unuttuysanız

LIVIAL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

LIVIAL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek herhangi bir yan etki yoktur.