CELEBREX 100 mg 20 kapsül Gebelik

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Andi-D Immunglobulin gebelik kategorisi D'dir. Andi-D Immunglobulin hamilelik kategorisi, Andi-D Immunglobulin gebelik kategorisi, Andi-D Immunglobulin emzirme, Andi-D Immunglobulin anne sütüne geçer mi, Andi-D Immunglobulin laktasyon, Andi-D Immunglobulin hamilelerde kullanımı, Andi-D Immunglobulin ve bebek, Andi-D Immunglobulin kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > İmmün Serum ve İmmünoglobülinler > İmmünoglobülinler > Spesifik İmmünoglobülinler > AntiD (rh) İmmunoglobulin

ATC Kodu

J06BB01

Etkin Madde

Anti D Immunglobulin Solüsyonu 750 IU/ml

Barkodu

8699769980139

Geri Ödeme Kodu

A10655

Satış Fiyatı

263.91 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Mor Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

12

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

Kan Uyuşmazlığı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF5V

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FND

Eşd. ilaç grubu

E370A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Enjektör

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: (1. ve 2. trimesterde) C, (son trimesterde) D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Selekoksib gebelikte ve etkin bir kontraseptif yöntem kullanmayan çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kontrendikedir. Tedavi sırasında gebe kalınması durumunda, selekoksib tedavisi kesilmelidir, (bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyon ve 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarla yapılmış yeterli, kontrollü çalışma mevcut değildir. Yapılan hayvan çalışmalarında (sıçan ve tavşanlarda) malformasyonları da içeren üreme toksisitesi olguları gözlenmiştir (bkz.bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlarda gebelik sırasındaki risk bilinmemektedir, fakat göz ardı edilmemelidir. Selekoksib, prostaglandin sentezini inhibe eden diğer ilaçlar gibi, 3 .trimesterde uterus atonisi ve duktus arteriosusun erken kapanmasına neden olabilir. Bu yüzden CELEBREX 3. Trimesterden sonra kullanılmamalıdır. Selekoksib gebelikte ve etkin bir kontraseptif yöntem kullanmayan çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kontrendikedir. Tedavi sırasında gebe kalınması durumunda, selekoksib kesilmelidir, (bkz. Bölüm 4.3 Kontrendikasyon ve 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Laktasyon dönemi

Selekoksib, emziren sıçanların sütüne plazmadakine benzer konsantrasyonlarda geçer. Sınırlı sayıda emziren kadına uygulandığında, anne sütüne geçişinin çok az olduğu gözlenmiştir. Selekoksib tedavisi gereken emziren annelerde, ilacın anne için önemi değerlendirilerek, ilacın ya da emzirmenin kesilmesi seçeneklerinden biri tercih edilmelidir (bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Üreme yeteneği/Fertilite