LIVAZO 4 mg 30 film tablet Dozu

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Livazo dozu, Livazo dozaj, Livazo doz aşımı, Livazo uygulama, Livazo kullanım şekli, Livazo kullanımı, Livazo kullanım süresi, Livazo açmı tokmu, Livazo nedir, Livazo ne için kullanılır, Livazo nasıl kullanılır, Livazo faydaları, Livazo etkileri, Livazo günde kaç kez, Livazo sabah mı akşam mı, Livazo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Sadece oral kullanım içindir ve bir bütün olarak yutulmalıdır. LIVAZO tabletleri günün herhangi bir saatinde aç veya tok karnına alınabilir. Tabletler tercihen her gün aynısaatte alınmalıdır. Statin tedavisi geceleri uygulandığında lipid metabolizmasınınsirkadien ritmi sebebiyle daha etkilidir. Tedaviden önce hastalar kolesterol düşürücü birdiyete başlamalıdır. Tedavi süresince diyet kontrolünün sürdürülmesi önemlidir.

Yetişkinlerde başlangıç dozu günde 1 mg’dır. Doz ayarlaması, 4 haftalık veya daha uzun intervaller şeklinde gerçekleştirilmelidir. Hastaya verilen doz; LDL-C düzeyleri,tedavi amacı ve hastanın tedaviye verdiği yanıt doğrultusunda kişiselleştirilmelidir.Hastaların çoğuna 2 mg doz uygulanır (Bölüm 5.1’e bakınız). Maksimum günlük dozise 4 mg’dır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Hafif dereceli böbrek yetmezliğinde doz ayarlaması gerekmez fakat pitavastatin dikkatle kullanılmalıdır. Derecesi ne olusa olsun, 4 mg dozun böbrek yetmezliğindekullanımı konusunda veri sınırlıdır. Bu sebeple 4 mg doz YALNIZCA dereceli doztitrasyonunu takiben hasta yakın takip altında ise kullanılabilir. Ağır böbrek yetmezliğiolan hastalarda 4 mg doz tavsiye edilmemektedir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ve orta derecede karaciğer fonksiyon yetmezliği olan hastalarda 4 mg doz önerilmez. Hasta yakın takibe alınarak günde maksimum 2 mg doz uygulanabilir(bölüm 4.4 ve 5.2’ye bakınız)

Pediyatrik popülasyon:

Güvenlilik ve etkinliği saptanmadığından 18 yaşının altındakilerde kullanılmamalıdır. Henüz herhangi bir veri mevcut değildir.

Geriyatrik popülasyon:

Dozaj ayarlaması gerekmemektedir (bölüm 5.1 ve 5.2’ye bakınız).

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının spesifik bir tedavisi yoktur. Hasta semptomatik olarak tedavi edilmelidir ve gerektiğinde destekleyici tedbirler alınmalıdır. Karaciğer fonksiyonu ve CKseviyeleri takip edilmelidir. Hemodiyalizin faydalı olma ihtimali olasılık dışıdır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarakizlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli adversreaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir(www.titck.gov.tr; e- posta: tufam@titck.gov.tr; tel: 0800 314 00 08; faks: 0312 218 3599)