LIFTA 5 mg 28 film tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lifta dozu, Lifta dozaj, Lifta doz aşımı, Lifta uygulama, Lifta kullanım şekli, Lifta kullanımı, Lifta kullanım süresi, Lifta açmı tokmu, Lifta nedir, Lifta ne için kullanılır, Lifta nasıl kullanılır, Lifta faydaları, Lifta etkileri, Lifta günde kaç kez, Lifta sabah mı akşam mı, Lifta fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erektil disfonksiyonlu yetişkin erkeklerde kullanımı

İlişki öncesi LİFTA’nın daha sık kullanımına (ör., en az haftada 2 kez) ihtiyaç duyan hastalarda, hastanm tercihine ve hekimin değerlendirmesine bağlı olarak LİFTA 5 mg tabletlerin günde 1 kez kullanıldığı doz rejimi uygun olarak değerlendirilebilir.

Bu hastalarda önerilen doz, her gün yaklaşık aynı saatte alman, günde bir kez 5 mg’lik tablettir. Günlük rejimin sürekli kullanım uygunluğu, periyodik olarak tekrar değerlendirilmelidir.

Benign prostat hiperplazili yetişkin erkeklerde kullanımı

Önerilen doz, yemekle ya da yemeksiz, her gün yaklaşık aynı saatte alınan, günde bir kez 5 mg’lik tablettir.

Erektil disfonksiyonun eslik ettiği benign prostat hiperplazili yetişkin erkeklerde kullanımı Önerilen doz, yemekle ya da yemeksiz, cinsel aktivitenin zamanına bakılmaksızın, her gün yaklaşık aynı saatte alman, günde bir kez 5 mg’lik tablettir.

Uygulama şekli:

Tabletler ağız yoluyla alınır.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hafif ile orta şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur. Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, erektil disfonksiyon ya da benign prostat hiperplazisinde günde tek doz sürekli (günlük rejimin sürekli kullanılması) tadalafil kullanılması önerilmez (Bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda LİFTA’nın erektil disfonksiyon ve benign prostat hiperplazisinde günde tek doz kullanımı araştırılmamıştır. Bu nedenle, eğer ürün reçete edilirse, hastaya ilacı reçete eden hekim tarafından detayı bir bireysel yarar/risk değerlendirmesi yapılmalıdır. (Bkz. Bölüm 5.2.).

Pediyatrik popülasyon: LİFTA 18 yaşm altındaki kişilerde kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon: Yaşlı erkeklerde doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Sağlıklı gönüllülere 500 mg’a kadar tek doz ve hastalara 100 mg’a kadar çoklu günlük dozlar verilmiştir. Advers olaylar, düşük dozlarda görülenlerle benzerdir.

Doz aşımında, gerektiği şekilde standart destekleyici önlemler alınmalıdır. Hemodiyalizin tadalafil eliminasyonuna katkısı ihmal edilebilir düzeydedir.