ARIPA 30 mg 28 tablet Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aripa gebelik kategorisi C'dir. Aripa hamilelik kategorisi, Aripa gebelik kategorisi, Aripa emzirme, Aripa anne sütüne geçer mi, Aripa laktasyon, Aripa hamilelerde kullanımı, Aripa ve bebek, Aripa kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Aripa 30 mg; ergen (13-17 yaş) ve yetişkinlerde olmayan şeyleri görme, duyma veya hissetme, yanlış düşünceler, şüphecilik, tutarsız konuşmalar, davranışlar ve duygusal durumda durgunluk gibi belirtilerin olduğu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Hastalar aynı zamanda ruhsal çökkünlük içerisinde olabilir veya kendilerini endişeli suçlu yada gergin hissedebilirler. Aripa ayrıca; olağan dışı ve sürekli, taşkın yada sinirli bir dönemin olması aşırı derecede enerjinin olması, herzamankinden daha az uykuya ihtiyaç duyulması, düşünce içeriğinde hızlanma ile birlikte ve bazen aşırı derecede tepkisel bir şekilde çok hızlı konuşma durumundaki yetişkinlerin tedavisinde ve bu durumun tekrarlanmasının engellenmesinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Aripiprazol > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Diğer İlaçlar > Aripiprazol

ATC Kodu

N05AX12

Etkin Madde

Aripiprazol 30 mg

Barkodu

8699543011035

Geri Ödeme Kodu

A12684

Satış Fiyatı

11.37 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

33

Alternatif İlaç Sayısı

64

Sağlık Konuları

Bipolar Bozukluk , Depresyon , Psikoz , Şizofreni

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKERN

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E537C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Hastalar aripiprazol tedavisi sırasında hamile kalırlarsa ya da hamile kalmayı planlıyorlarsa doktorlarına haber vermelidirler, insanlarda sınırlı deneyim olduğu için, ARİPAK hamilelikte yalnızca eğer beklenen yarar fetusa olan potansiyel zarardan daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi:

Aripiprazolün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar mevcut değildir. Konjenital anomaliler rapor edilmiştir, ancak aripiprazol ile ilgili nedensel ilişkisi saptanamamıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar da, gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ARİPA" gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi:

Aripiprazolün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Sıçanlar üzerinde yapılan çalışmalar aripiprazolün sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ARİPA* tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ARIPA tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite: