LIBKOL 50 film tablet Dozu

Saba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Libkol dozu, Libkol dozaj, Libkol doz aşımı, Libkol uygulama, Libkol kullanım şekli, Libkol kullanımı, Libkol kullanım süresi, Libkol açmı tokmu, Libkol nedir, Libkol ne için kullanılır, Libkol nasıl kullanılır, Libkol faydaları, Libkol etkileri, Libkol günde kaç kez, Libkol sabah mı akşam mı, Libkol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Doz, hastaya ve ihtiyaca göre ayarlanmalıdır. Erişkinler için mutat doz günde 3-4 defa 1 veya 2 tablettir.

Uygulama şekli:

Tabletler yemeklerden önce ve yatarken alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek yetmezliği ve/veya karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda dozun azaltılması gerekebilir. Bu hastalarda tedavi süresince böbrek ve karaciğer fonksiyonları takip edilmelidir.

Pediyatrik popülasyon: 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Klordiazepoksidin doz aşımı belirtileri solgunluk, konfüzyon, koma ve reflekslerin zayıflamasıdır. Doz aşımında hemen gastrik lavaj ve destek tedavi uygulanır. Solunum, nabız ve kan basıncı izlenmelidir.

İntravenöz sıvılar verilmeli ve solunum desteklenmelidir. Diyalizin yaran sınırlıdır. Flumazenil, spesifik bir benzodiazepin reseptör antagonistidir. Benzodiazepinlerin meydana getirdiği sedatif etkinin kısmen veya tamamen ortadan kaldırılması için flumazenil destek tedavi olarak verilebilir.