LEVRAL 750 mg 50 efervesan tablet Dozu

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levral dozu, Levral dozaj, Levral doz aşımı, Levral uygulama, Levral kullanım şekli, Levral kullanımı, Levral kullanım süresi, Levral açmı tokmu, Levral nedir, Levral ne için kullanılır, Levral nasıl kullanılır, Levral faydaları, Levral etkileri, Levral günde kaç kez, Levral sabah mı akşam mı, Levral fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Monoterapi

16 yaş ve üzerindeki adolesanlar ve yetişkinler:

Önerilen başlangıç dozu günde iki defa 250 mg’dır. Bu doz, iki hafta sonra günde iki defa 500 mg’lık bir başlangıç tedavi dozuna artırılmalıdır. Klinik yanıta göre, doz iki haftada bir günde iki defa 250 mg kadar artırılabilir.

Maksimum doz günde iki defa 1500 mg’dır.

Ek tedavi

Yetişkinler (> 18 yaş) ve 50 kg veya üzerindeki adolesanlar (12-17 yaş):

Başlangıçtaki tedavi dozu günde iki defa 500 mg’dır. Bu doza tedavinin ilk gününden itibaren başlanabilir.

Klinik yanıt ve tolerabiliteye göre, günlük doz günde iki defa 1500 mg’a kadar artırılabilir. Doz değişimleri 2 - 4 haftada bir, günde iki defa 500 mg olmak üzere artırılabilir veya azaltılabilir.

Uygulama şekli:

LEVRAL’i bir bardak suda eritiniz. Sonra bardağı tamamıyla içiniz. LEVRAL yemeklerle birlikte ve yemek harici alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Günlük doz kişinin böbrek fonksiyonlarına göre ayarlanır. Aşağıdaki tablo bu dozu hesaplamada kullanılır. Bu tabloyu kullanabilmek için hastanın kreatinin klerensi (CLcr) mL/dak hesaplanmalıdır. CLcr mL/dak değeri mg/dL değerine bağlı olarak aşağıdaki formülle hesaplanır.

[(140-yaş)] ^ağırlık (kg)

CLcr=--------------------------------------------------------(kadınlar için 0.85 ile çarpılır)

72 x serum kretanin (mg/dl)

Doz ayarlaması aşağıdaki tabloya göre yapılır.

(1) Levetirasetam tedavisinin ilk gününde 750 mg’lık bir yükleme dozu tavsiye edilir.

(2) Diyalizi takiben 250-500 mg’lık ek doz önerilmektedir.

Levetirasetam klerensi böbrek fonksiyonu ile ilgili olduğundan, böbrek yetmezliği olan çocuklarda, levetirasetam dozu böbrek fonksiyonuna göre ayarlanmalıdır.

Bu tavsiye, böbrek yetmezliği olan yetişkin hastalarda gerçekleştirilen bir çalışmayı baz almaktadır.

Karaciğer yetmezliği: Hafif ve orta şiddetteki karaciğer yetmezliklerinde herhangi bir doz ayarlanmasına gerek yoktur. Şiddetli karaciğer yetmezliklerinde kreatinin klerensi böbrek yetmezliğini yeterince göstermeyebilir. Bu nedenle, kreatinin klerens değerinin <70 mL/dak olduğu durumlarda günlük idame dozunun %50 azaltılması önerilmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

4-11 yaş arası çocuklarda ve 50 kg’ın altındaki adolesanlarda (12-17 yaş) çocuklarda kullanımında başlangıçtaki tedavi dozu günde iki kere 10 mg/kg’dır.

Klinik cevap ve toleransa göre, doz günde iki kez 30 mg/kg ‘a çıkartılabilir. Doz değişimleri 2 haftada bir, günde iki kere 10 mg/kg’ı geçmemek şartıyla arttırılabilir.

50 kg üzerindeki çocuklarda dozaj yetişkinler ile aynıdır.

Hekim ağırlık ve doza göre en uygun farmasötik şekli ve dozu reçetelemelidir.

Ağırlık

Başlangıç dozu Günde iki kere 10 mg/kg

Maksimum doz Günde iki kere 30 mg/kg

15 kg

Günde iki kere 150 mg

Günde iki kere 450 mg

20 kg

Günde iki kere 200 mg

Günde iki kere 600 mg

25 kg

Günde iki kere 250 mg

Günde iki kere 750 mg

50 kg üzeri (1)

Günde iki kere 500 mg

Günde iki kere 1500 mg

(1) 50 kg veya üzeri ağırlığa sahip çocuklarda dozaj yetişkinler ile aynıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Yüksek dozda LEVRAL alımını takiben sersemlik, saldırganlık, öfke, huzursuzluk, uyanıklık düzeyinde baskılanma, solunum depresyonu ve koma bildirilmiştir.

Akut doz aşımından sonra, gastrik lavajla veya kusturarak mide boşaltılmalıdır. Levetirasetamın spesifik antidotu yoktur. Doz aşımı tedavisi semptomatik olmalıdır. Hemodiyaliz uygulanabilir, diyaliz ekstraksiyon etkinliği levetriasetam için %60 ve primer metabolit için %74’tür.