LEVOSOL 30 mg/5 ml 150 ml şurup Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levosol uyarılar, Levosol zararları, Levosol önlemler, Levosol riskler, Levosol yan etkisi, Levosol alerji, Levosol alkol, Levosol hamileler, Levosol emzirme, Levosol araç kullanımı, Levosol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ciddi böbrek yetmezliği vakalarında; fayda-risk oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Öksürük ilaçları semptomatik tedavi sağlarlar ve altta yatan patolojinin tedavisi sağlanıncaya kadar ve/veya tetikleyici neden tespit edilinceye kadar kullanılmalıdır.

10 mİ şurup, 3,5g sakkaroz içerir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz- galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

LEVOSOL’ün içeriğinde bulunan metil parahidroksi benzoat ve propil parahidroksi benzoat muhtemelen gecikmiş alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine yapılmış herhangi bir çalışma bulunmamakla birlikte, uyku haline neden olabileceği için (Bkz: bölüm 4.8) araç ve makine kullanımı sırasında çok dikkatli olunmalıdır.