LEVOKUIN 500 mg 7 film tablet Endikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levokuin endikasyonları, Levokuin tedavisi, Levokuin ne işe yarar, Levokuin neye yarar, Levokuin ne için kullanılır, Levokuin nedir, Levokuin faydaları, Levokuin ne ilacı, Levokuin ne zaman kullanılır, Levokuin kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

LEVOKUİN duyarlı mikroorganizmaların etken olduğu aşağıda belirtilen erişkinlerdeki enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

•Hastane kaynaklı (nazokomiyal) pnömoni:

Metisiline duyarlı Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Haemophilus influenzae veya Streptococcus pneumoniae ’nin neden olduğu hastane kaynaklı pnömonilerde.

•Toplum kökenli pnömoni:

Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı), Streptococcus pneumoniae (çoklu ilaç direnci gösteren suşlar dahil), Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Chylamydia pneumoniae, Legionella pneumophila veya Mycoplasmapneumoniae kökenlerinin etken olduğu infeksiyonlarda.

•Akut bakteriyel sinüzit:

Steptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae veya Moraxella catarrhalis kökenlerinin etken olduğu infeksiyonlarda.

•Komplikasyonlu deri ve yumuşak doku enfeksiyonları:

Metisiline duyarlı Staphylococcus aureus, Enterecoccus faecalis, Streptococcus pyogenes veya Proteus mirabilis kökenlerinin etken olduğu infeksiyonlarda.

•Komplikasyonsuz deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (abse, selülit, fronkül, empetigo, pyoderma, yara enfeksiyonları):

Metisiline duyarlı Staphylococcus aureus veya Streptococcus pyogenes’in etken olduğu infeksiyonlarda.

•Kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmesi:

Staphylococcus aureus, Steptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae veya Moraxella catarrhalis’in etken olduğu infeksiyonlarda.

•Kronik bakteriyel prostatit:

Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Staphylococcus epidermidis (metisiline duyarlı)’ in etken olduğu infeksiyonlarda.

•Komplikasyonlu idrar yolu enfeksiyonları (hafif ve orta şiddette):

Escherichia coli, Enterobacter cloacae, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Enterecoccus faecalis veya Pseudomonas aeruginosa’nın etken neden olduğu infeksiyonlarda.

•Komplikasyonsuz idrar yolu enfeksiyonları (hafif ve orta şiddette):

Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae veya Staphylococcus saprophyticus’un etken olduğu infeksiyonlarda.

•Akut piyelonefrit:

Escherichia coli’nin etken olduğu infeksiyonlarda.

•Bacillus anthracis ile kontamine havaya maruz kalmayı takiben hastalık sıklığını ya da ilerlemesini azaltmak için inhale şarbon tedavisinde (maruz kalma sonrasında). Yetişkinlerde 28 günden fazla kullanım için klinik bir çalışma yapılmamıştır.