LEVITRA 10 mg 4 film tablet Kontrendikasyonları

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levitra Kontrendikasyonları, Levitra Sakıncaları, Levitra etkileri, Levitra alerji, Levitra kullanım alanları, Levitra zararları, Levitra belirtileri, Levitra kullanım süresi, Levitra kullanım şekli, Levitra etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Etkin madde ya da yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Vardenafilin herhangi bir formda nitrat veya nitrik oksit donörüyle (amil nitrit gibi) birlikte uygulanması kontrendikedir (bkz. bölüm 4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri ve 5.1. Farmakodinamik Özellikler).

Erektil disfonksiyon tedavisine yönelik tıbbi ürünler, genel olarak cinsel aktivitenin tavsiye edilmediği erkeklerde (örn. stabil olmayan angina veya şiddetli kalp yetmezliği [New York Kalp Birliği III veya IV] gibi ciddi kardiyovasküler hastalıklara sahip hastalar) kullanılmamalıdır.

Vardenafilin güvenliliği aşağıdaki hasta alt gruplarında çalışılmamıştır ve bu nedenle kullanımı daha fazla bilgi elde edilene kadar kontrendikedir:

- şiddetli karaciğer fonksiyonu bozukluğu (Child-Pugh C),

- diyaliz gerektiren son evre böbrek hastalığı,

- hipotansiyon (kan basıncı <90/50 mmHg),

- yakın zamanlı inme veya miyokardiyal enfarktüs öyküsü (son 6 ay içinde),

- stabil olmayan angina ve

- retinitis pigmentosa gibi bilinen kalıtsal retinal dejeneratif hastalıklar. Vardenafilin, güçlü CYP3A4 inhibitörleri olan ketokonazol ve itrakonazol (oral form) ile eş zamanlı kullanımı 75 yaş üzeri erkeklerde kontrendikedir. Ritonavir ve indinavir gibi HIV proteaz inhibitörleri çok güçlü CYP3A4 inhibitörleri olduğundan, vardenafil ile eşzamanlı kullanımları kontrendikedir (bkz. bölüm 4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).