LEUKERAN 2 mg 25 tablet {Glaxo} İçeriği

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Leukeran içeriği, Leukeran formülü, Leukeran içerik, Leukeran içindekiler, Leukeran yardımcı maddeler, Leukeran bileşenleri, Leukeran Etken madde bilgilerini içerir.

Her film tablet 2 mg klorambusil içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit, sarı demir oksit, kırmızı demir oksit.

Etki mekanizması: Klorambusil, bifonksiyonel alkilleyici ajan olarak görev yapan bir aromatik azotlu hardal türevidir. Alkilasyon, yüksek ölçüde reaktif olan etilenimonyum radikalinin oluşması ile gerçekleşir. Etilenimonyum türevi ile sarmal DNA'nın 2 iplikçiği arasında karşıt-bağlar oluşması ve bunun daha sonra replikasyonu engellemesi, olası bir etki biçimidir.

Farmakokinetik: 14C işaretli klorambusilin maksimum plazma radyoaktivitesi, oral uygulamayı izleyen 40-70 dakikada ortaya çıkar. Yapılan çalışmalar, klorambusilin plazmadan ortalama 1.5 saatlik bir terminal faz yarı ömür ile kaybolduğunu ve idrar ekskresyonunun düşük olduğunu göstermektedir. 14C işaretli klorambusilin oral ya da intravenöz uygulamasından sonra yüksek düzeyde üriner radyoaktivite sağlanması, ilacın oral dozu takiben iyi emildiğinin bir göstergesidir.

Metabolizma: İnsandaki klorambusil metabolizması, laboratuar hayvanlarındakine benzer ve bütirik asidin yan zincirinin ß-oksidasyonundan ibarettir. Klorambusilin başlıca metaboliti, bis-2-kloretil-2(4-aminofenil) asetik asittir (ya da fenilasetik asit hardalı); ana ilacın uygulanmasından 2-4 saat sonra plazma konsantrasyonunda bir yükselme görülür; terminal faz yarılanma ömrü klorambusile oranla daha uygundur ve bu da ilacın alkilleyici etkisine belirgin ölçüde katkıda bulunur.

Yardımcı maddeler detay bilgisi için tıklayınız.