LEUCOVORIN-TEVA 15 mg 10 tablet Uyarılar

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Leucovorin uyarılar, Leucovorin zararları, Leucovorin önlemler, Leucovorin riskler, Leucovorin yan etkisi, Leucovorin alerji, Leucovorin alkol, Leucovorin hamileler, Leucovorin emzirme, Leucovorin araç kullanımı, Leucovorin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yüksek doz Metotreksat tedavisi ile birlikte LEUCOVORIN-TEVA uygulaması antitümör kemoterapi konusunda deneyimli uzman hekimlerce yapılmalıdır.

LEUCOVORIN-TEVA’nın tedavi süresi ve dozunun saptanmasında, Metotreksatın serum düzeylerinin yakından izlenmesi esastır. Aşırı kalsiyum folinat dozlan kullanılmamalıdır; aksi takdirde, bu durum özellikle, kalsiyum folinatın tekrarlı tedavi kürlerinden sonra biriktiği merkezi sinir sistemi tümörlerinde metotreksatın antitümör aktivitesini etkileyebilir.

Metotreksatın atılımı, vücuttaki sıvı birikimleri (ascites, plöral effüzyon), renal yetmezlik ya da yetersiz hidratasyon sonucu uzayabilir. Bu gibi durumlarda LEUCOVORIN-TEVA’nın yüksek dozlarına ve daha uzun bir tedavi süresine gereksinim duyulur.

Vitamin B12-eksikliğinden kaynaklanan megaloblastik anemide (örneğin, kötücül anemi) folik asit veya kalsiyum folinat kullanımı, hematolojik remisyona ve altta yatan hastalığın veya nörolojik eksiklik hastalıklarının ilerlemesine neden olabilir.

Direkt veya indirekt DNA sentez inhibitörü olan birçok sitotoksik tıbbi ürün (hidroksikarbamid, sitarabin, merkaptopürin ve tioguanin) makrositoza yol açabilir. Bu makrositoz, folik asit ile tedavi edilmemelidir.

Kalsiyum folinat, metotreksatın ve/veya metobilitinin böbrekte birikmesinden kaynaklanan nefrotoksisite gibi nonhematolojik toksisite üzerinde etkili değildir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya etkisi üzerinde hiçbir bilgi mevcut değildir. Bununla beraber, olumsuz bir etki beklenmemektedir.