LETU 2.5 mg 30 film kaplı tablet Etkileşimi

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letu etkileşimi, Letu etken madde, Letu yardımcı maddeler, Letu alkol, Letu etkileşim, Letu kullananlar, Letu dozu, Letu kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Simetidin ve varfarin ile yapılan klinik etkileşme çalışmaları, LETU’nun bu ilaçlarla birlikte verilmesi sonucu klinik olarak anlamlı ilaç etkileşmeleri olmadığını göstermiştir.

Klinik araştırma veri tabanı incelendiğinde, yaygın bir şekilde reçete edilen diğer ilaçlarla klinik olarak ilgili etkileşmeye dair bir bulguya rastlanmamıştır.

Şimdiye kadar LETU’nun diğer antikanser ilaçlarla birlikte kullanımı hakkında klinik bir deneyim yoktur.

Letrozol, sitokrom P450 (CYP) izoenzimlerindcn CYP2C19’u ve orta derecede CYP2A6’yı in vitro olarak inhibe eder. CYP2A6 ilaç metabolizmasında önemli bir rol oynamaz. İn vitro deneylerde letrozol, plazmada kararlı durumda gözlenenden yaklaşık 100 kat daha yüksek konsantrasyonlarda diazepam (CYP2C19’un bir substratı) metabolizmasını büyük ölçüde iııhibe edememiştir. Bundan dolayı, CYP2C19 ile klinik olarak ilgili etkileşmelerin görülme olasılığı pek yoktur. Ancak, biyotransformasyon süreci esas olarak bu izoenzimlere bağlı olan ve terapötik endeksleri dar olan ilaçların birlikte kullanılmasında dikkat edilmelidir.

Özel popiilasyonlara ilişkin ek bilgiler