LETRASAN 2.5 mg 30 film tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letrasan nedir, Letrasan ne için kullanılır, Letrasan ne ilacı, Letrasan neye yarar, Letrasan ne işe yarar, Letrasan neye iyi gelir, Letrasan kullananlar, Letrasan kullanımı, Letrasan uygulama, Letrasan etkileri, Letrasan faydaları bilgilerini içerir.

2.LETRASAN nedir ve ne için kullanılır?

LETRASAN tabletler, sarı renkli, yuvarlak film kaplı tabletlerdir. Her bir film tablet 2.5 mg letrozol içerir.

LETRASAN, 30 adet film tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

Letrozol, aromataz inhibitörleri olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. LETRASAN ile yapılan tedavi hormonal (ya da “endokrin”) bir meme kanseri tedavisidir.

Meme kanserinin gelişimi sıklıkla, dişi cinsiyet hormonları olan östrojenler tarafından uyarılır.
LETRASAN östrojen üretiminde rol oynayan bir enzimi (“aromataz”) bloke etmek suretiyle östrojen miktarını azaltır ve böylece büyüyebilmek için östrojene ihtiyaç duyan meme kanserlerinin büyümesini önleyebilir.

Sonuç olarak da, tümör hücreleri ilerlemeyi ve/veya vücudun diğer kısımlarına yayılmayı yavaşlatır veya keser. Ayrıca LETRASAN, hem meme cerrahisinden önce tümör boyutunun küçültülmesinde kullanılabilir, hem de meme cerrahisinden sonra tümörün tekrar oluşmasını önlemede yardımcı olur.

LETRASAN tedavisinin izlenmesi

LETRASAN yalnızca sıkı tıbbi denetim altında alınmalıdır.

Doktorunuz tedavinin istenen etkiyi sağlayıp sağlamadığını kontrol etmek için durumunuzu düzenli olarak kontrol edecektir.

Doktorunuz ayrıca kemik sağlığınızı izlemeye de karar verebilir çünkü bu ilaç kemiklerde incelmeye ya da hasara yol açabilir (osteoporoz. kemik erimesi).

LETRASAN'ın nasıl etkili olduğu ya da bu ilacın size neden reçete edildiği hakkında sorularınız varsa doktorunuza sorun.