LETRASAN 2.5 mg 30 film tablet Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letrasan dozu, Letrasan dozaj, Letrasan doz aşımı, Letrasan uygulama, Letrasan kullanım şekli, Letrasan kullanımı, Letrasan kullanım süresi, Letrasan açmı tokmu, Letrasan nedir, Letrasan ne için kullanılır, Letrasan nasıl kullanılır, Letrasan faydaları, Letrasan etkileri, Letrasan günde kaç kez, Letrasan sabah mı akşam mı, Letrasan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinlerde LETRASAN’ın önerilen dozu, günde bir defa 2.5 mg’dır. Adjuvan ve uzatılmış adjuvan tedavide LETRASAN tedavisine 5 yıl ya da tümör nüksedinceye kadar (hangisi önce gelirse) devam edilmelidir. Metastatik hastalığı olan kadınlarda LETRASAN ile tedaviye, tümörde progresyon görülene kadar devam edilmelidir.

Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde yukarıda belirtilen dozda kullanılır.

Uygulama şekli

Sadece ağız yoluyla kullanılır.

LETRASAN, tek başına ya da yemeklerle birlikte, bir miktar su ile alınır.

LETRASAN, günde bir kez ve tercihen her gün aynı saatte kullanılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliği veya böbrek yetmezliği olan hastalar (kreatinin klerensi > 10 ml/dak) için doz ayarlaması gerekli değildir. Ancak, şiddetli karaciğer yetmezliği (Child-Pugh skoru C) olan hastalar yakın gözetim altında tutulmalıdır (Bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Pediyatrik popülasyon: LETRASAN, çocuklarda kullanılmaz.

Doz aşımı ve tedavisi

Çok ender olgularda LETRASAN ile aşırı doz bildirilmiştir. Aşırı doz için spesifik tedavi bilinmemektedir; tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır.