LESCOL XL 80 mg 28 tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lescol nedir, Lescol ne için kullanılır, Lescol ne ilacı, Lescol neye yarar, Lescol ne işe yarar, Lescol neye iyi gelir, Lescol kullananlar, Lescol kullanımı, Lescol uygulama, Lescol etkileri, Lescol faydaları bilgilerini içerir.

2.LESCOL XL nedir ve ne için kullanılır?

LESCOL XL, bir yüzünde oyularak "LE", diğer yüzünde "NVR" ya da bir yüzünde "LESCOL XL", diğer yüzünde "80" basılmış, kenarları konik kesimli, sarı, yuvarlak, hafifçe bikonveks tablettir. Her bir LESCOL XL 80 mg kontrollü salımlı tablet, 80 mg fluvastatine eşdeğer miktarda 84.24 mg fluvastatin sodyum içerir.

LESCOL XL, herbirinde 7 yavaş salımlı tablet olan 4 adet çift taraflı alüminyum blister ambalajlarda takdim edilmektedir..

Kolesterol ve trigliseritler kanda bulunan başlıca lipit (yağ) bileşenleridir. Kolesterol önemli oranda karaciğer tarafından üretilirken, kandaki trigliseritlerin çoğu yemeklerle alınmaktadır. Düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünün (LDL-C, "kötü" kolesterol) yüksek düzeylerinin kalp hastalığını ve inme riskini artırdığı saptanmıştır. Bazı durumlarda, yükselmiş "kötü" kolesterol düzeylerine trigliseritlerdeki orta dereceli yükselmeler ve yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterolü (HDL-C, "iyi" kolesterol) düzeylerinin düşüklüğü eşlik etmektedir. Fakat yükseldiklerinde kandaki 'kötü' kolesterol ve trigliserit düzeylerinin her ikisinin de düşürülmesi önemlidir. Ayrıca kandaki 'iyi' kolesterol düzeylerinin yükselmesi de

önemli olabilir. "Kötü" kolesterol ve trigliseritleriniz yükselmiş ise, bunları düşürmek ve 'iyi' kolesterolü yükseltmek için doktorunuz beslenmenizde ya da yaşam tarzınızda değişiklikler önerir. Bazen tek başına beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri bu hedeflere ulaşmada tamamen başarılı olmamaktadır. Bu nedenle, doktorunuz size LESCOL XL gibi ilave bir tedavi reçete edecektir.

LESCOL, yetişkinlerde kullanılmaktadır.

LESCOL XL, kalp hastalığı olan hastalarda kalp kateterizasyonu uygulandıktan sonra ilave ciddi kalp olaylarının (örneğin; kalp krizi) önlenmesi için de reçete edilebilir.