LESCOL XL 80 mg 28 tablet Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lescol dozu, Lescol dozaj, Lescol doz aşımı, Lescol uygulama, Lescol kullanım şekli, Lescol kullanımı, Lescol kullanım süresi, Lescol açmı tokmu, Lescol nedir, Lescol ne için kullanılır, Lescol nasıl kullanılır, Lescol faydaları, Lescol etkileri, Lescol günde kaç kez, Lescol sabah mı akşam mı, Lescol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji: Yetişkinler

LESCOL XL ile tedaviye başlamadan önce hasta standart bir kolesterol düşürücü diyete alınmalıdır. Diyet, tedavi boyunca sürdürülmelidir.

Önerilen başlangıç dozu 40 mg (günde bir kere 1 kapsül LESCOL 40 mg) ya da 80 mg’dır (günde bir kere 1 tablet LESCOL XL 80 mg ya da günde iki kere 1’er kapsül LESCOL 40 mg). Başlangıç dozları, başlangıç LDL-kolesterol düzeylerine ve önerilen tedavi hedefine göre bireysel olarak ayarlanmalıdır.

Koroner transkateter tedavisinden sonra koroner kalp hastalığı olan kişilerde uygun doz günde 80 mg’dır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

İlacın belirli bir dozu ile maksimum lipid düşürücü etkiye 4 hafta içinde ulaşılır. Doz ayarlaması hastanın tedaviye verdiği yanıta göre 4 hafta ya da daha uzun süreli aralıklarla yapılmalıdır. LESCOL’ün terapötik etkisi uzun süreli uygulamada da sürdürülür.

Uygulama şekli:

LESCOL XL, günün herhangi bir saatinde yemekle birlikte ya da aç karnına tek bir doz olarak alınabilir.

LESCOL XL, bir bardak su ile bütün olarak yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Fluvastatin karaciğer tarafından metabolize edilir ve verilen dozun %6’sından daha azı idrarla atılır. Hafif ila şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda fluvastatinin farmakokinetiği değişmez. Bu nedenle, söz konusu hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Pediyatrik popülasyon:

LESCOL’ün çocuk hastalarda kullanılması önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Hiperkolesterolemili 40 hastanın dahil edildiği plasebo kontrollü bir çalışmada, 2 hafta süresince LESCOL XL 80 mg tablet olarak verilen, 320 mg/gün’e kadar (her doz grubunda, n=7) dozlar iyi tolere edilmiştir. Aşırı doz tedavisi için spesifik bir öneride bulunulamaz. Aşırı doz durumunda, vaka semptomatik olarak tedavi edilmeli ve gerektiği şekilde uygun önlemler alınmalıdır.