LASTET 25 mg 40 kapsül Dozu

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lastet dozu, Lastet dozaj, Lastet doz aşımı, Lastet uygulama, Lastet kullanım şekli, Lastet kullanımı, Lastet kullanım süresi, Lastet açmı tokmu, Lastet nedir, Lastet ne için kullanılır, Lastet nasıl kullanılır, Lastet faydaları, Lastet etkileri, Lastet günde kaç kez, Lastet sabah mı akşam mı, Lastet fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinler

2

LASTET, art arda beş gün boyunca günde 100 - 200 mg/m vücut alanı dozajıyla kullanılır. Bu tedavi siklüsünün tekrarlanabilmesi için en az 21 günlük bir zaman aralığının geçmesi gerekir.

Genellikle bir tedavi siklusu, kemik iliği değerlerinin eski normal seviyelerine geri döndüğü kan tahlilleriyle (hematolojik kontroller) teyit edildikten sonra tekrarlanmalıdır.

Polikemoterapi kapsamında uygulanacak kesin dozaj, oral etoposid uygulaması içeren ve ilgili hastalığın tedavisinde etkisi kanıtlanmış olan tedavi protokolleri temelinde belirlenir.

Hatırlatma:

Kanıtlanmış tedavi protokollerinde intravenöz uygulanması gereken etoposidin yerine, LASTET yumuşak kapsüller kullanılmamalıdır. Bunun nedeni İki dozaj formu arasındaki biyoyararlanım farkıdır.

Tedavi süresi veya tedavi aralıkları, endikasyona, kemoterapi için uygulanan tedavi planına, hastaların durumuna ve kan sayımı değerlerinin toparlanma hızına göre tayin edilir.

Özellikle kronik, oral tedavide kan sayımı değerlerinin haftalık kontrollerle izlenmesi tavsiye edilir.

Tümörün tedaviye cevap vermediği, hastalığın ilerlediği ve/veya tolere edilemeyecek dereceye ulaşan yan etkilerin ortaya çıktığı hastalarda LASTET tedavisi kesilmelidir.

Uygulama şekli:

Oral olarak uygulanır.

Tedavi, sadece tümör tedavisinde deneyimli doktorlar tarafından ve bir klinikte veya bir klinikle işbirliği içinde uygulanmalıdır. İlacın kullanma talimatlarına sıkı sıkıya uyulmalıdır.

LASTET kapsüller, yemek öğünleri sırasında veya öğünlerden sonra yeterince suyla (tercihen bir bardak su örneğin; 200 mİ) çiğnemeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve/veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda güvenliği ve etkinliği bilinmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı, 1 ila 2 hafta içinde şiddetli miyelosüpresyona neden olabilir.

Doz aşımı için spesifik bir antidot yoktur. Kemik iliğine korumaya yönelik etkili maddeler bilinmemektedir. Kemik iliği nakli etkili bir önlem olabilir. Semptomatik tedavi, kan transfüzyonunu ve enfeksiyonların önlenmesini ve tedavi edilmesini içermelidir.