LANVIS 40 mg 25 tablet Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lanvis yan etkileri, Lanvis etkileri, Lanvis zararları, Lanvis belirtileri, Lanvis uyarılar, Lanvis önlemler, Lanvis kilo aldırırmı, Lanvis zayıflatırmı, Lanvis zehirlenmesi, Lanvis cinsellik, Lanvis sorunlar, Lanvis uykusuzluk, Lanvis bağımlılık, Lanvis bırakma bilgilerini içerir.

Lanvis kombine kemoterapinin bir parçası olduğu için, görülen yan etkileri yalnızca bu ilaca bağlamak mümkün değildir. Yan etkilerin sıklığı için aşağıdaki sıklık tanımları kullanılmıştır: Çok sık ≥1/10(≥%10), sık ≥1/100, ve <1/10 (≥%1ve<%10), sık değil ≥1/1000 ve <1/100 (≥%0.1 ve <%1), nadir ≥1/10000 ve <1/1000 (≥%0.01 ve <%0.1), çok nadir<1/10000 (<%0.01).

Kan ve lenfatik sistem bozuklukları

Çok sık: Kemik iliği baskılanması (Uyarılar, Önlemler'e bakınız)

Gastrointestinal bozukluklar Sık :Stomatit, gastrointestinal tahammülsüzlük

Nadir: İntestinal nekroz ve perforasyon

Hepatobiliyer bozukluklar:

Çok sık: Tioguanin idame veya benzeri uzun süreli tedavide kullanıldığında- ki önerilmez -vasküler endotelyal hasara bağlı karaciğer toksisitesi (Kullanım Şekli ve Dozu ve Uyarılar, Önlemler'e bakınız). Genellikle hepatik veno-oklüzif hastalık (hiperbilirubinemi, ağrılı hepatomegali, sıvı birikmesine ve asite bağlı kilo alma) veya portal hipertansiyon belirti ve semptomları (splenomegali, trombositopeni ve özofageal varisler) Karaciğer transaminazları, alkali fosfataz ve gamma glutamil transferazda yükselme ve sarılık da meydana gelebilir. Bu toksisiteye eşlik eden histopatolojik özellikler hepatoportal sklerozis, nodüler rejeneratif hiperplazi, peliosis hepatis ve periportal fibrozisi içerir.

Sık: Kısa süreli devresel tedavi sırasında veno-oklüzif hastalık şeklinde görülen karaciğer toksisitesi Kısa süreli veya uzun süreli devamlı tedavinin kesilmesiyle karaciğer toksisite belirti ve semptomlarında geriye dönüş bildirilmiştir.

Nadir: Kombinasyon kemoterapisi, oral kontraseptifler, yüksek doz tioguanin ve alkol alan hastaları içeren bir kaç olguda sentrilobular hepatik nekroz bildirilmiştir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.