LANVIS 40 mg 25 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lanvis dozu, Lanvis dozaj, Lanvis doz aşımı, Lanvis uygulama, Lanvis kullanım şekli, Lanvis kullanımı, Lanvis kullanım süresi, Lanvis açmı tokmu, Lanvis nedir, Lanvis ne için kullanılır, Lanvis nasıl kullanılır, Lanvis faydaları, Lanvis etkileri, Lanvis günde kaç kez, Lanvis sabah mı akşam mı, Lanvis fazla alınırsa bilgilerini içerir.

(Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) Tam doz ve tedavinin süresi Lanvis ile birlikte diğer sitotoksik ilaçların yapısına ve dozuna bağlıdır. Lanvis'in oral uygulama sonrası absorpsiyonu değişkendir. Plazma düzeyleri kusma ve birlikte alınan yiyecekler nedeniyle azalabilir. Tioguanin idame tedavisi öncesinde kısa süreli devresel tedavi örneğin indüksiyon, konsolidasyon ve intensifikasyon şeklinde kullanılabilir. Bununla beraber yüksek karaciğer toksisite riskinden dolayı idame tedavisinde veya benzeri uzun süreli tedavide kullanımı önerilmez (Uyarılar, Önlemler'e ve Yan Etkiler, advers etkiler'e bakınız).

Yetişkinler: Lanvis her gün için 60-200 mg/m2 vücut yüzey alanı olarak hesaplanır.

Çocuklar: Vücut yüzey alanında uygun düzeltme yapmak koşuluyla yetişkinler ile aynı dozda uygulanır.

Yaşlı hastalar: Yaşlı hastalar için spesifik bir doz önerisi yoktur ("Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde doz" bölümüne bakınız). Lanvis akut lösemide, genç hastalarda kullanılanlara eşit dozlarda değişik kemoterapi kombinasyonlarında yaşlılarda da kullanılmıştır. Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde doz: Karaciğer ya da böbrek fonksiyon yetmezliği bulunan hastalarda dozun azaltılması düşünülmelidir. Bir dozu almayı unutursanız doktorunuza danışınız. Bir sonraki dozu iki misli almayınız.

Doz aşımı ve tedavisi Belirtiler: Başlıca toksik etki kemik iliği üzerinedir. Lanvis'in tek bir yüksek oral dozda alınmasına oranla kronik aşırı yüksek dozların alınmasıyla hematolojik toksisitenin daha fazla olacağı düşünülür.

Tedavi: Bilinen bir antidot bulunmadığından, kan tablosu dikkatle izlenmeli ve gerekirse uygun kan transfüzyonlarıyla birlikte genel destekleyici önlemler alınmalıdır.

Saklama Koşulları 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklayınız. Işıktan koruyunuz.