LANSAZOL 15 mg 28 mikropellet kapsül Nedir

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lansazol nedir, Lansazol ne için kullanılır, Lansazol ne ilacı, Lansazol neye yarar, Lansazol ne işe yarar, Lansazol neye iyi gelir, Lansazol kullananlar, Lansazol kullanımı, Lansazol uygulama, Lansazol etkileri, Lansazol faydaları bilgilerini içerir.

2.LANSAZOL nedir ve ne için kullanılır?

LANSAZOL 15 mg Mikropellet Kapsül, gövde ve kapak beyaz opak renktedir, kapsüller beyaz veya hemen hemen beyaz yuvarlak pelletler içerir.

LANSAZOL lansoprazol etkin maddesini içerir. 1 kapsül içinde 15 mg etkin madde bulunur. 14 veya 28 kapsül içeren kutularda kullanıma sunulmuştur.

LANSAZOL, midedeki asit salgılayan hücrelerden asit salgılanmasını engelleyerek etki gösterir.

• Asit salgılanmasını önleyerek mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin kısa süreli tedavisinde,

• Mide asidinin yemek borusuna kaçışından kaynaklanan (gastroözefageal reflü) reflü hastalığının kısa süreli tedavisinde ve mide asidinin yemek borusunu tahrip etmesinden kaynaklanan yemek borusu iltihabı (erozif özofajit) tedavisinde

• Midedeki aşırı asit salgılanmasının engellenmesinde (Zollinger-Ellison Sendromu dahil patolojik hipersekresyon durumları),

• Steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçların (aspirin, ibuprofen, ketoprofen ve piroksikam gibi) neden olduğu ülserlerin engellenmesi ve tadavisinde,

• Midede ve on iki parmak bağırsağında ülser oluşumundan sorumlu tutulan Helicobacter pylori enfeksiyonundan kaynaklanan ülser tedavisinde kullanılmaktadır.

• LANSAZOL ayrıca, 1-11 yaşındaki çocuklarda görülen mide asidinin yemek borusuna kaçışından kaynaklanan reflü (gastroözofageal reflü) hastalığının tedavisinde ve mide asidinin yemek borusunu tahrip etmesinden kaynaklanan yemek borusu iltihabı (erozif özofaljit) tedavisinde kullanılmaktadır.