GLIFOR PLUS 30/500 mg 60 değiştirilmiş salınımlı tablet Nedir

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glifor Plus nedir, Glifor Plus ne için kullanılır, Glifor Plus ne ilacı, Glifor Plus neye yarar, Glifor Plus ne işe yarar, Glifor Plus neye iyi gelir, Glifor Plus kullananlar, Glifor Plus kullanımı, Glifor Plus uygulama, Glifor Plus etkileri, Glifor Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.GLIFOR PLUS nedir ve ne için kullanılır?

GLİFOR PLUS 30 mg gliklazid ve 500 mg metformin hidroklorür içeren, bir yüzü beyaz diğer yüzü pembe bilayer tablettir.

GLİFOR PLUS’ın içeriğindeki metformin oral antidiyabetikler (biguanidler) olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bu tür ilaçlar şeker hastalığını (diyabet) tedavi etmede kullanılırlar.

İnsülin pankreas tarafından üretilen ve dolaşıma verilen bir hormon olup vücudunuzun kandaki glukozu (şeker) almasını sağlar. Vücudunuz glukozu enerji üretmek için kullanır veya ileride kullanmak için depolar.

Eğer şeker hastalığınız varsa, pankreasınız yeterli insülini üretmiyor veya vücudunuz üretilen insülini düzenli kullanamıyordur. Bu durum kanınızda yüksek düzeyde glukoz bulunmasına neden olur. GLİFOR PLUS kanınızdaki glukoz düzeyini mümkün olduğunca normal düzeye düşürmeye yardımcı olur.

GLİFOR PLUS, insüline bağımlı olmayan diabetes mellitusu (şeker hastalığı); obezite (şişmanlık) diyabeti ya da diyabeti olan yetişkinlerde kullanılır.