LAMINOX 250 mg 28 tablet Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laminox uyarılar, Laminox zararları, Laminox önlemler, Laminox riskler, Laminox yan etkisi, Laminox alerji, Laminox alkol, Laminox hamileler, Laminox emzirme, Laminox araç kullanımı, Laminox fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Karaciğer fonksiyonu

). Eğer hastada açıklanamayan inatçı bulantı, anoreksi, yorgunluk, kusma, sağ üst kadranda abdominal ağrı, sarılık, idrar renginde koyulaşma, dışkı renginde açılma gibi bulgu ve belirtiler görülürse LAMİNOX tedavisine son verilmeli ve karaciğer fonksiyonlan değerlendirilmelidir.

Dermatolojik etkiler

LAMİNOX tabletleri alan hastalarda ciddi cilt reaksiyonları (örn. Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz) çok nadir bildirilmiştir. Eğer ilerleyici cilt döküntüsü oluşursa LAMİNOX tabletleriyle tedavi kesilmelidir.

Hematolojik etkiler

LAMİNOX tabletlerle tedavi edilen hastalarda çok nadir kan diskrazisi (nötropeni, agranülositoz, trombositopeni, pansitopeni) vakaları bildirilmiştir. LAMİNOX tabletlerle tedavi edilen hastalarda oluşan herhangi bir kan diskrazisinin etiyolojisi değerlendirilmeli ve LAMİNOX tabletleriyle tedavinin bırakılması da dahil olmak üzere ilaç rejiminde olası bir değişiklik hakkında karar verilmelidir.

Böbrek fonksiyonu

Böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi 50 mL/dak altında olanlar veya serum kreatinini 300 pmol/L üzerinde olanlar) LAMİNOX tabletlerin kullanımı yeterince araştırılmamıştır, bu nedenle de önerilmez (bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Diğer ilaçlarla etkileşimler

Diğer

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

LAMİNOX tabletlerle tedavinin araba sürme ve makine kullanma üzerindeki etkileri üzerine çalışmalar yapılmamıştır. İstenmeyen bir etki olarak baş dönmesi yaşayan hastalar araba sürme ve makine kullanmaktan kaçınmalıdır