LAKTATLI RINGER şişe 500 ml(setli) Dozu

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laktatli Ringer dozu, Laktatli Ringer dozaj, Laktatli Ringer doz aşımı, Laktatli Ringer uygulama, Laktatli Ringer kullanım şekli, Laktatli Ringer kullanımı, Laktatli Ringer kullanım süresi, Laktatli Ringer açmı tokmu, Laktatli Ringer nedir, Laktatli Ringer ne için kullanılır, Laktatli Ringer nasıl kullanılır, Laktatli Ringer faydaları, Laktatli Ringer etkileri, Laktatli Ringer günde kaç kez, Laktatli Ringer sabah mı akşam mı, Laktatli Ringer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Ringer laktat intrevenöz uygulanıma yönelik steril ve apirojen bir çözeltidir. içinde bakteriyostatik veya antimikrobik madde ya da eklenmiş herhangi bir tampon sistemi yoktur. İnfüzyon hızı saatte kg başına 5-10ml arasındadır.
Tavsiye Edilen Mutad Doz:
Hastanın klinik durumuna göre, hekim tarafından başka şekilde tarif edilmediği taktirde yatişkinler için ortalama doz günde 1-2 Lt. dir. Kalp hastalığı v.s. durumlar yoksa solüsyonun verilme hızı 30 ml/kg 'dır diğer hallerde 5 ml./kg civarındadır.
Hamilelelikte Kullanım:
Rinfger Laktat solüsyonları ile hayvan üreme deneyleri yapılmamaıştır. Gebe kadınlara uygulandığında fötüse zarar verip vermeyeceği ve kadınlarda üreme yueteneğini etkileyip etkilemeyeceği bilinmemektedir. Gebelere ancak mutlak gereksinim varsa uygulanmalıdır. Solüsyon berrak değilse veya vakum bozulmuş ise kullanılmamalıdır.