LAFLEKS LAKTATLI RINGER solüsyonu 250 ml (setli) Gebelik

Laurus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lafleks Laktatli Ringer gebelik kategorisi C'dir. Lafleks Laktatli Ringer hamilelik kategorisi, Lafleks Laktatli Ringer gebelik kategorisi, Lafleks Laktatli Ringer emzirme, Lafleks Laktatli Ringer anne sütüne geçer mi, Lafleks Laktatli Ringer laktasyon, Lafleks Laktatli Ringer hamilelerde kullanımı, Lafleks Laktatli Ringer ve bebek, Lafleks Laktatli Ringer kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU ile hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU’nun gebe kadınlarauygulandığında fetusta hasara ya da üreme yeteneğinde bozulmaya yol açıp açmayacağı dabilinmemektedir. LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU gebe kadınlarda ancak çokgerekliyse kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden emzirmekte olan annelerde LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONUdikkatle kullanılmalıdır.

Kalsiyumun plasentadan geçtiği ve süte dağıldığı gözönünde tutulmalıdır.

Çözeltiye herhangi bir ilaç katılacaksa, kullanılan ilacın özelliği ve bu ilacın gebelik ve laktasyondaki kullanımı ayrıca değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Bilinen herhangi bir etkisi yoktur.