LAFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RINGER solüsyonu 1000 ml (setsiz) Gebelik

Laurus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lafleks Dekstroz gebelik kategorisi C'dir. Lafleks Dekstroz hamilelik kategorisi, Lafleks Dekstroz gebelik kategorisi, Lafleks Dekstroz emzirme, Lafleks Dekstroz anne sütüne geçer mi, Lafleks Dekstroz laktasyon, Lafleks Dekstroz hamilelerde kullanımı, Lafleks Dekstroz ve bebek, Lafleks Dekstroz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU ile hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU’nun gebe kadınlara uygulandığında fetusta hasara ya da üreme yeteneğinde bozulmaya yol açıp açmayacağı da bilinmemektedir. LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU gebe kadınlarda ancak çok gerekliyse kullanılmalıdır.

LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU elektrolit ve sıvı dengesi kontrol altında tutulduğu sürece gebelik ve laktasyonda kullanılabilir.

Kalsiyumun plasentayı geçebildiği unutulmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden emzirmekte olan annelerde LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU dikkatle kullanılmalıdır.

Kalsiyumun süte dağıldığı gözönünde tutulmalıdır.

Çözeltiye herhangi bir ilaç katılacaksa, kullanılan ilacın özelliği ve bu ilacın gebelik ve laktasyondaki kullanımı ayrıca değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite