LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33 DEKSTROZ-%0.3 Sodyum Klorür) solüsyonu 250 ml (setsiz) Gebelik

Laurus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lafleks Laudeks gebelik kategorisi C'dir. Lafleks Laudeks hamilelik kategorisi, Lafleks Laudeks gebelik kategorisi, Lafleks Laudeks emzirme, Lafleks Laudeks anne sütüne geçer mi, Lafleks Laudeks laktasyon, Lafleks Laudeks hamilelerde kullanımı, Lafleks Laudeks ve bebek, Lafleks Laudeks kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR) SOLÜSYONU’nun çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına, gebelik vedoğum kontrolüne ilişkin özel bir öneri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya /embriyonal /fetal gelişim /ve-veya /doğum /ve-veya /doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz.Kısım 5.3). Dekstrozun sodyum klorürlü çözeltileriyle hayvan üreme çalışmalarıgerçekleştirilmemiştir. Dekstrozun sodyum klorürlü çözeltilerinin gebe kadınlardakullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. İnsanlara yönelik potansiyel riskbilinmemektedir.

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR) SOLÜSYONU’nun gebe kadınlara uygulandığında fetusta hasara ya da üreme yeteneğindebozulmaya yol açıp açmayacağı da bilinmemektedir. LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR) SOLÜSYONU gebe kadınlarda ancak çokgerekliyse kullanılmalıdır.

Doğum:

LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33 DEKSTROZ - % 0.3 SODYUM KLORÜR) SOLÜSYONU’nun travay ve doğum eylemi sırasında kullanıldığında doğum eyleminin süresiüzerindeki etkileri, forsepsle doğum ya da diğer girişimler üzerindeki etkileri veyayenidoğanda yapılması gerekli diğer girişimler üzerindeki etkileriyle bebeğin daha sonrakibüyüme, gelişme ve fonksiyonel olgunlaşması üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Literatürde travay ve doğum eyleminde dekstroz ve sodyum klorür içeren çözeltilerin kullanıldığı bildirilmiştir. Anne ve fetusun sıvı dengesi, glukoz ve elektrolit konsantrasyonlarıile asit-baz dengesi düzenli olarak veya hasta ya da fetusun durumu gerektirdiği zamandeğerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden emzirmekte olan annelerde LAFLEKS 1/3 LAUDEKS (%3.33 DEKSTROZ - %

0.3 SODYUM KLORÜR) SOLÜSYONU dikkatle kullanılmalıdır.