MAJEZIK 100 mg 30 film tablet Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zyvoxid gebelik kategorisi C'dir. Zyvoxid hamilelik kategorisi, Zyvoxid gebelik kategorisi, Zyvoxid emzirme, Zyvoxid anne sütüne geçer mi, Zyvoxid laktasyon, Zyvoxid hamilelerde kullanımı, Zyvoxid ve bebek, Zyvoxid kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Zyvoxid IV Solüsyon; preparatları erişkin hastalarda aşağıda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşları tarafından oluşturulan aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: - Nozokomiyal pnömoni: Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençli suşlar) veya Streptococcus pneumonia (sadece penisiline duyarlı suşlar) tarafından oluşturulan. Eğer gösterilen veya şüphelenilen Gram-negatif organizmalar varsa klinikte kombinasyon tedavisi endike olabilir. - Vankomisine-dirençli Enterococcus faecium enfeksiyonları: Bakteriyeminin eşlik ettiği vakalar da dahil olmak üzere. ─ Deri ve deri yapılarına ait komplike enfeksiyonlar: Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençli suşlar), Streptococcus pyogenes veya Streptococcus agalactiae tarafından oluşturulan. Zyvoxid diyabetik ayak lezyonları ve dekübitus ülserli hastalarda çalışılmamıştır. Eğer gösterilen veya şüphelenilen Gram-negatif organizmalar varsa klinikte kombinasyon tedavisi endike olabilir. ─ Deri ve deri yapılarına ait komplike olmayan enfeksiyonlar: Staphylococcus aureus (sadece metisiline duyarlı suşlar) veya Streptococcus pyogenes tarafından oluşturulan. ─Toplumdan edinilmiş pnömoni: Bakteriyeminin eşlik ettiği vakalar da dahil olmak üzere Streptococcus pneumoniae (sadece penisiline duyarlı suşlar) veya Staphylococcus aureus (sadece metisiline duyarlı suşlar) tarafından oluşturulan.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer Antibakteriyeller > Diğerleri > Linezolid

ATC Kodu

J01XX08

Etkin Madde

Linezolid 2 mg/ml

Barkodu

8699532699688

Geri Ödeme Kodu

A09030

Satış Fiyatı

19.99 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

27

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF2E

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Ambalaj Miktari

100 mg 30 film tablet

Eşd. ilaç grubu

E330A

Renk

Mavi

Şekil

Oval

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Prostaglandini inhibe eden ilaçların bebekler üzerindeki olası advers etkileri nedeniyle, anneye olan yararı da hesaba katılarak emzirmeye son verme veya ilacı kesme arasında bir karar verilmelidir.

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Kullanım Zamanı

İlaç tok karnına kullanılabilir.

Uygulama Yolu

Tabletleri, yeterli miktarda sıvı (bir bardak su) ile yemeklerden sonra alınız.

Günlük Kullanım Şekli

Bu, günde bir buçuk veya 2 tablet almanız demektir. Hastalığınızın belirtilerinin şiddetine göre doz günde 300 mg'a kadar arttırılabilir.

Uygulama Süresi

MAJEZİK'in tavsiye edilen dozu, günde iki, üç veya dört defaya bölünerek uygulanmak üzere günde 200 ila 300 mg’dır.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi 1. ve 2. trimester: C; 3. trimester D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Fare ve tavşanlarda yapılan üreme çalışmalarında herhangi bir gelişimsel anomaliye rastlanmamıştır. Ancak, hayvan üreme çalışmaları insanlarda meydana gelecek etkilerin Önceden görülmesi için her zaman yeterli olmayabilir. Gebe kadınlar üzerinde yapılmış yeterli ve iyi kontrollü çalışma bulunmamaktadır. MAJEZİK’in sağlayacağı potansiyel yarar, fetüs üzerindeki potansiyel riski karşılayabiliyor ise kullanılabilir.

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçların fetai kardiyovasküler sistem (ductus arteriosus’un kapanması) üzerindeki bilinen etkilerinden dolayı, gebeliğin geç safhalarında (6.aydan itibaren) kullanımından kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/fertilite

Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlarla sıçanlar üzerinde yürütülen çalışmalarda, prostaglandin sentezini inhibe ettiği bilinen diğer ilaçlarda olduğu gibi, distosi, doğumda gecikme ve hayatta kalan yavru oranında düşme meydana gelmiştir. MAJEZİK"in gebe kadınlardaki gebelik sonu ve doğum üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Anne sütü ve plazmasındaki flurbiprofen konsantrasyonları, flurbiprofen 200 mg/gün kullanmakta olan bir annenin sütünü alan bebeğin günde yaklaşık olarak 0.10 mg flurbiprofen alabileceğini göstermektedir. Prostaglandini inhibe eden ilaçların bebekler üzerindeki olası advers etkileri nedeniyle, anneye olan yararı da hesaba katılarak emzirmeye son verme veya ilacı kesme arasında bir karar verilmelidir.