NATYSIN 10 mg 90 film tablet Gebelik

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cilapem gebelik kategorisi C'dir. Cilapem hamilelik kategorisi, Cilapem gebelik kategorisi, Cilapem emzirme, Cilapem anne sütüne geçer mi, Cilapem laktasyon, Cilapem hamilelerde kullanımı, Cilapem ve bebek, Cilapem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Cilapem bakterilerden kaynaklanan ciddi seviyedeki enfeksiyonların tedavi edilmesi amacıyla damara enjekte edilerek kullanılan bir antibiyotiktir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > Karbapenemler > İmipenem ve Enzim İnhibitörü

ATC Kodu

J01DH51

Etkin Madde

Silastatin 5 mg/ml , İmipenem 5 mg/ml

Barkodu

8699814260018

Geri Ödeme Kodu

A12297

Satış Fiyatı

30.7 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF5R

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FPB

Eşd. ilaç grubu

E552A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Solifenasin kullanırken gebe kalan kadınlardan elde edilen herhangi bir klinik veri mevcut değildir. Hayvanlarda yapılan araştırmalarda solifenasinin fertilite, enıbriyonal/fötal gelişim ya da doğurma üzerinde direkt zararlı etkileri olmadığı gösterilmiştir (bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. Gebe kadınlara reçete edildiğinde dikkatli davranılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Solifenasinin insan sütüne geçmesine ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Farelerde, solifenasin ve/veya metabolitleri süte geçmiş ve yenidoğan farelerde doza bağımlı bir gelişme bozukluğuna neden olmuştur (bkz. Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). Bu nedenle, emzirme dönemi boyunca NATYSİN kullanımından kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite