LACDIGEST 2250 U 50 çiğneme tableti Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lacdigest gebelik kategorisi C'dir. Lacdigest hamilelik kategorisi, Lacdigest gebelik kategorisi, Lacdigest emzirme, Lacdigest anne sütüne geçer mi, Lacdigest laktasyon, Lacdigest hamilelerde kullanımı, Lacdigest ve bebek, Lacdigest kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından

yetersizdir. insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

®

LACDIGEST gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik dönemi

Bu konuda yapılmış hayvan çalışmaları mevcut değildir. insanlarda gebelik dönemine ait kontrollü veriler bulunmamaktadır. Özellikle hamileliğin ilk üç ayında, ilacı kullanmaya başlamadan önce, olası riskler karşısındaki terapötik faydaları hekim tarafından değerlendirilmeli ve yararları risklerine göre kabul edilebilir olmadıkça kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Bu konuda yapılmış hayvan çalışmaları mevcut değildir. insanlarda gebelik dönemine ait kontrollü veriler bulunmamaktadır. Laktaz normal şartlarda insan barsağında bulunan bir enzimdir ve tilaktaz da barsaktan absorbe edilerek kan dolaşımına geçmez. Bu nedenle tilaktazın insan ya da hayvan sütü ile atılması beklenmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite