KYTRIL 3 mg 1 ampül Uyarılar

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kytril uyarılar, Kytril zararları, Kytril önlemler, Kytril riskler, Kytril yan etkisi, Kytril alerji, Kytril alkol, Kytril hamileler, Kytril emzirme, Kytril araç kullanımı, Kytril fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

KYTRIL barsak hareketlerini azaltabileceğinden, subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar, KYTRIL uygulamasını takiben izlenmelidir.

Diğer
5

HT

3

antagonisti ile olduğu gibi, KYTRJL kullanan hastalarda EKG değerlerinde QT uzamasını da içeren değişiklikler rapor edilmiştir. Bu değişiklikler minördür ve genel olarak klinik açıdan önemsizdir, proaritmiye işaret etmemiştir. Bununla birlikte, önceden aritmisi veya kardiyak ileti bozukluklan olan hastalarda klinik sonuçlara sebep olabilmektedir. Bu nedenle, kardiyotoksik kemoterapi alan ve/veya eş zamanlı elektrolit anormallikleri olan kardiyak komorbiditeli hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Uzun QT sendromu / Torsades de Pointes’e neden olabilir. Bu nedenle tanısı konmuş veya şüpheli konjenital uzamış QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarında kullanılmamalıdır.

5
HT

3

antagonistleri (örneğin dolasetron, ondansctron) arasında çapraz duyarlılık bildirilmiştir.

Bu tıbbi ürün her bir dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az (% 0.9) sodyum ihtiva eder; yani sodyum içermediği kabul edilebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Sağlıklı gönüllülerde test edilen herhangi bir dozda i.v. KYTRIL uygulaması sonrası (200 mikrogram/kg’a kadar), istirahat EEG’si (elektroensefalografısi) üzerinde veya psikometrik testler üzerinde klinik olarak anlamlı etkisi gözlenmemiştir. Yapılan çalışmalarda, KYTRIL’in araç ve makine kullanımı üzerine etkisini gösteren herhangi bir veri bulunmamaktadır.