KREVAL FORTE 15 mg/5 ml şurup 100 ml Gebelik

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kreval Forte gebelik kategorisi B'dir. Kreval Forte hamilelik kategorisi, Kreval Forte gebelik kategorisi, Kreval Forte emzirme, Kreval Forte anne sütüne geçer mi, Kreval Forte laktasyon, Kreval Forte hamilelerde kullanımı, Kreval Forte ve bebek, Kreval Forte kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Butamirat sitrat için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebeliğin ilk 3 ayı süresince KREVAL FORTE kullanımından kaçınılmalıdır. Gebeliğin ilk 3 ayından sonra KREVAL FORTE ancak kesin gereklilik görülürse kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Butamirat sitratın ve/veya metabolitlerinin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Butamirat sitratın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da KREVAL FORTE tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına / tedaviden kaçınılıp, kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve KREVAL FORTE tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme toksisitesi ile ilgili çalışmalarda güvenliliğe dair bir risk gözlenmemiştir, (bkz. bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).