AMOKLAVIN IV 1.2 gr 1 flakon Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spasmomen gebelik kategorisi B'dir. Spasmomen hamilelik kategorisi, Spasmomen gebelik kategorisi, Spasmomen emzirme, Spasmomen anne sütüne geçer mi, Spasmomen laktasyon, Spasmomen hamilelerde kullanımı, Spasmomen ve bebek, Spasmomen kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Spasmomen bağırsak hastalıklarında kullanılan bir ilaçtır. Spasmomen 40 mg barsak kaslarının aşırı seviyede büzülmesini ve hızını kontrol eder ve barsak spazmlarını hafifletir. İlaç gerilme ve hareket sorunları ile karakterize olan sindirim sistemi durumlarında, ağrılı barsak spazmlaında ve irritabl barsak sendromunda kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Otilonyum Bromür > Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklar > Bağırsak Hastalıkları > Sentetik Antikolinerjikler > Otilonyum Bromür

ATC Kodu

A03AB06

Etkin Madde

Otilonyum Bromur 40 mg

Barkodu

8699832090062

Geri Ödeme Kodu

A07395

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

13

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

İrritabl Bağırsak Sendromu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFHX

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E555A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Kullanım Zamanı

İlaç aç karnına kullanılmalıdır.

Uygulama Yolu

AMOKLAVİN hazırlandıktan sonra doktor veya hemşire tarafından damar içine enjeksiyon (3-4 dakika süreyle) veya damar içi infüzyon (30-40 dakika süreyle) şeklinde uygulanacaktır.

Günlük Kullanım Şekli

8 saatte bir 1.2 g AMOKLAVİN verilir. Gerektiğinde doktorunuz bunu 6 saatte bir 1.2g AMOKLAVİN olacak şekilde artırabilir.

Uygulama Süresi

Doktorunuz durumunuzu tekrar değerlendirmeden tedaviniz 14 günden uzun sürmesi beklenmez.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, AMOKLAVİN’in gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da zararlı etkiler olduğunu göstermemekledir (bkz. Bölüm 5.3).

Oral ve parenteral yolla verildiği hayvanlar (fare ve sıçanlara insanlarda uygulanan dozun 10 katı dozda) üzerinde yapılan reprodüktif çalışmalarda, AMOKLAVİN teratojenik etki göstermemiştir.

Gebelik dönemi

Preterm, fetal membran yırtılması olan kadınlarda yapılan bir çalışmada, AMOKLAVİN’in profilaktik kullanımının yeni doğanlarda nekroze enterokolit riskinin artması ile ilişkili olabileceği bildirilmiştir. Tüm ilaçlarda olduğu gibi, doktor tarafından gerekli görülmedikçe gebelik esnasında özelikle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

AMOKLAVİN’in iki etkin maddesi de anne sütüne geçer (klavulanik asitin anne sütü alan süt çocukları üzerindeki etkisi ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur). Dolayısıyla anne sütüyle beslenen süt çocuklarında ishal ve mukoz membranlarda mantar enfeksiyonu olasılığı vardır, bu nedenle emzirmenin kesilmesi gerekebilir. Emzirme döneminde amoksisilin/klavulanik asit sadece tedaviyi uygulayan hekimin fayda/risk değerlendirmesinden sonra kullanmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Veri bulunmamaktadır.