KONTIL 5 ml 250 mg 15 ml süspansiyon Uyarılar

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kontil uyarılar, Kontil zararları, Kontil önlemler, Kontil riskler, Kontil yan etkisi, Kontil alerji, Kontil alkol, Kontil hamileler, Kontil emzirme, Kontil araç kullanımı, Kontil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

KONTİL® daha önceden karaciğer fonksiyon bozukluğu bulunanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Hastaların küçük bir kısmında transaminaz düzeylerinde artış bildirilmiştir.

Ciddi anemisi veya malnutrisyonu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Anemik, dehidrate ve malnutrisyonlu hastalara gerekirse KONTİL® kullanımından önce destekleyici tedavi yapılmalıdır.

Enterobius vermicularis tedavisinde re-infeksiyon riskini minimuma indirmek için aile tedavisi uygulanmalı ve bir takım hijyenik önlemler alınmalıdır. Bu önlemler arasında sıkı iç çamaşırlarının tercih edilmesi, tedaviden sonra da uzun süre evde hergün yerlerin temizliğine önem verilmesi, yatak çarşaflarının ve pijamaların yıkandıktan sonra çırpılmaması, klozet temizliğine dikkat edilmemesi sayılabilir.

2 yaşından ufak çocuklarda pirantel pamoatla sınırlı tecrübeye sahip olunduğundan ancak potansiyel yararları, muhtemel risklerine ağır bastığı durumlarda kullanılmalıdır.

KONTİL® içerdiği metil parahidroksibenzoat nedeniyle aleıjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi olduğunu gösteren bir çalışma bulunmamaktadır.