METVEL 1000 mg 100 film kaplı tablet Gebelik

Hüsnü Arsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apikobal gebelik kategorisi B'dir. Apikobal hamilelik kategorisi, Apikobal gebelik kategorisi, Apikobal emzirme, Apikobal anne sütüne geçer mi, Apikobal laktasyon, Apikobal hamilelerde kullanımı, Apikobal ve bebek, Apikobal kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Apikobal; - Beriberi, Wernicke-Korsakoff sendromu ve Delirium tremens'te, - B1, B6 ve B12 vitamini yetersizliği için risk faktörü bulunan (bkz. Farmakolojik özellikler) ve/veya zihni ve bedeni çabuk yorulma, unutkanlık, sinirlilik, iştahsızlık, kuvvetsizlik, kol ve bacaklarda parestezi ve ağrı, titreme, çarpıntı, epigastrik huzursuzluk, kabızlık gibi genel preklinik şikayetleri olan hastalarda, - Alkolik ve diyabetik nöropatiler, nevrit, polinevrit, nevralji, zona, miyalji, artralji, kramp, tremor ve tekrarlayan kusmalarda kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Vitamin İlaçları > B1 Vitamini ve B1, B6 ve B12 Vitamini Kombinasyonları > B1 ve/veya B6 ve B12 Kombinasyonları

ATC Kodu

A11DB

Etkin Madde

Vitamin B 1 250 mg , Vitamin B 12 1 mg , Vitamin B 6 250 mg

Barkodu

8699570090317

Satış Fiyatı

5.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Alternatif İlaç Sayısı

13

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri yoktur. Tip 2 diyabet hastası hamileliği planladığında diyabet metforminle tedavi edilmemelidir. Buna karşılık insülin, anormal kan glukoz düzeyleri ile seyreden fötal malformasyon riskini azaltmak amacıyla kan glukoz düzeylerini mümkün olduğu kadar normale yakın tutacak şekilde verilmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fötal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Hamilelik sırasında, diyabet metforminle tedavi edilmemelidir. Buna karşılık insülin, anormal kan glukoz düzeyleri ile seyreden fötal malformasyon riskini azaltmak amacıyla kan glukoz düzeylerini mümkün olduğu kadar normale yakın tutacak şekilde verilmelidir.

Laktasyon dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, metforminin sütle atıldığını göstermektedir. Metforminin insan sütüyle atılıp atılmadığı ve emzirme sırasında bebeğin ilaca maruz kalıp kalmayacağı bilinmemektedir. Bu nedenle, ilacın anne açısından önemi göz önüne alınarak, emzirmeye devam etmemek veya ilacı kesmek konusunda bir karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite