KLOROBEN 30 ml sprey Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kloroben dozu, Kloroben dozaj, Kloroben doz aşımı, Kloroben uygulama, Kloroben kullanım şekli, Kloroben kullanımı, Kloroben kullanım süresi, Kloroben açmı tokmu, Kloroben nedir, Kloroben ne için kullanılır, Kloroben nasıl kullanılır, Kloroben faydaları, Kloroben etkileri, Kloroben günde kaç kez, Kloroben sabah mı akşam mı, Kloroben fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji/uygulama sıklığı vc süresi:

KLOROBEN’in direkt olarak boğaza/inflamasyonlu alana uygulanmasında genel doz 5-10 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır.

Uygulama şekli:

KLOROBEN seyreltilmeden kullanılır. KLOROBEN yutulmamak ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştın İmalıdır.

İlk kullanımdan önce, yüzden uzak bir yöne doğru tutularak, düzenli bir püskürtme elde edilinceye kadar, pompalama düğmesine birkaç kez basılmalıdır.

Ağız iyice açılarak, sprey burnu ağzın içine sokularak, ağız boşluğuna sıkılmalıdır. Bu İşlem en az 4 defa değişik bölgelerde tekrarlanmalıdır.

Uygulandıktan sonra şişe kutusuna yerleştirilip, dik duracak şekilde saklanmalıdır.

KLOROBEN’in içeriğinde bulunan klorheksidin tedavi süresince plak ve gingivitiste azalma yapar. Oral hijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa KLOROBEN en az 1 dakika ağızda tutulmalıdır.

KLOROBEN’deki klorheksidinin sebep olduğu renklenmeyi en aza indirmek için kullanmadan önce dişleri fırçalamak uygundur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli renal bozukluğu ve şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda, sistemik etki olasılığı göz önünde bulundurularak dikkatli kullanılmalıdır (Bkz. Bölüm. 4.4).

Pediyatrik popülasyon:

6 yaşın üzerindeki çocuklarda, sprey direkt olarak boğaza/inflamasyonlu alana uygulanır.

Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır.

Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle KLOROBEN 6 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez (Bkz. Bölüm 4.4).

Geriyatrik popülasyon:

Gerİyatrik hastalara, yetişkinlerle aynı doz uygulanabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Etkin maddenin uygulama yolu dikkate alındığında zehirlenme mümkün değildir. Ancak KLOROBEN yanlışlıkla içilirse, semptomatik tedavi yapılmalıdır. Belirli bir antidotu yoktur,