ASELIP 20/75 mg 28 efervesan tablet Nedir

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aselip nedir, Aselip ne için kullanılır, Aselip ne ilacı, Aselip neye yarar, Aselip ne işe yarar, Aselip neye iyi gelir, Aselip kullananlar, Aselip kullanımı, Aselip uygulama, Aselip etkileri, Aselip faydaları bilgilerini içerir.

2.ASELIP nedir ve ne için kullanılır?

ASELIP, statinler olarak adlandırılan bir ilaç grubunda yer alan rosuvastatin ile asetilsalisilik asit (aspirin) kombinasyonudur.

ASELİP, 28 ve 84 efervesan tablet strip (PE/Aluminyum/PET kuşe folyo) ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

Doktorunuz tarafından reçetenize ASELİP yazılmıştır; çünkü kolesterol düzeyiniz yüksek bulundu ve/veya kalp krizi geçirme, inme veya ilişkili sağlık problemleri riskinizi arttıran diğer faktörlere sahipsiniz. Yani, kalp krizi veya inme riski taşıyorsunuz.

Kolesterol düzeylerinizi düzeltmek için beslenme şeklini değiştirmeniz ve daha fazla egzersiz yapmanız yeterli olmadığından dolayı ASELİP doktorunuz tarafından reçetelenmiştir. ASELİP aldığınız sürece, kolesterol düşürücü beslenme diyetinize ve egzersizlerinize devam etmelisiniz. Kalp krizi, inme veya diğer sorunlar ateroskleroz olarak adlandırılan bir hastalıktan kaynaklanabilir. Atero sklerozun nedeni damarlarınızda yağlı artıkların birikmesidir.

ASELİP almaya devam etmek neden önemlidir?

ASELİP içeriğindeki rosuvastatin, kanda bulunan, lipid adı verilen yağ maddelerinin düzeylerini düzeltmek için kullanılır. Kandaki lipidlerin en fazla bilineni kolesteroldür.

Kanda bulunan kolesterolün değişik tipleri vardır. “Kötü” kolesterol (LDL-K) ve “iyi” kolesterol (HDL-K).

  • ASELİP “kötü” kolesterolü azaltır, “iyi” kolesterolü arttırabilir.
  • Vücudunuzun “kötü” kolesterol üretmesinin önlenmesi ve “kötü” kolesterolün kanınızdan uzaklaştırılması için vücudunuza yardımcı olur.
  • İnsanların çoğu, yüksek kolesterolden etkilenmediklerini düşünürler, çünkü bu durum nedeniyle bir belirti hissetmezler. Ama bu durum tedavi edilmezse, yağlı artıklar kan damarlarınızın çeperlerinde birikir ve damarlarınızı daraltır.

    Bazen, daralan bu damarlar tıkanabilir. Kalbe veya beyine kan gitmezse, kalp krizi veya inme ortaya çıkabilir. Kolesterol düzeylerinizi düşürerek, kalp krizi geçirme, inme veya ilişkili sağlık problemleri riskinizi azaltmış olursunuz.

    Kolesterolünüz istenen düzeye gelse bile ASELİP almaya devam etmeniz gerekir. Çünkü ASELİP, kolesterol düzeyinizin yeniden yükselmesine ve bunların damarlarınızda birikmesine engel olur. Ancak, doktorunuz ilacınızı kesmenizi söylerse veya hamile kalırsanız ASELİP kullanmamalısınız.

    ASELİP içeriğindeki aspirin kan pıhtılaşmasını engelleyerek kalp ve beyin gibi önemli bölgelere kan akışının tıkanmasını önler. Böylelikle kalp kası ve beyine yetersiz kan gitmesinden kaynaklanan kalp krizi, anjina, göğüs ağrısı veya inme gelişimini önler.