KLORHEX PLUS gargara 200 ml Etkileşimi

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klorhex Plus etkileşimi, Klorhex Plus etken madde, Klorhex Plus yardımcı maddeler, Klorhex Plus alkol, Klorhex Plus etkileşim, Klorhex Plus kullananlar, Klorhex Plus dozu, Klorhex Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Flurbiprofen, furosemidin diüretik faaliyetini nadiren azaltabilir. Ayrıca, flurbiprofen nadiren antikoagülan ilaçlarla etkileşime girebilir. Bunun yanı sıra flurbiprofenin digoksin, tolbutamidve antiasit ile bir etkileşimi yoktur.

Klorheksidin tuzlan sabun ve diğer anyonik bileşiklerle geçimsizdir.

Klorheksidin tuzlan katyonik ve noniyonik yüzey aktif maddelerle geçimlidir, ancak yüksek konsantrasyonlarda beraber kullanıldıklarında miseller bağlanma sebebi ile klorheksidininaktivitesi azalabilir.

Klorheksidin’in setrimid ve lissapol NX gibi sürfaktanlarla ise çözünürlükleri arttınlabilir. Klorheksidin, arap zamkı, sodyum alginat, sodyum karboksi metil selüloz gibi anyonikpolielektrolitlerle, nişasta ve kitre zamkı ile geçimsizdir, aynı zamanda bu maddelerle etkileride azalır.

Klorheksidin, brillant green, kloramfenikol, bakır sülfat, floressein sodyum, formaldehit, gümüş nitrat, çinko sülfat gibi maddelerle de geçimsizdir.

Klorheksidin, sert sularla seyreltildiğinde Ca ve Mg katyonları ile etkileştiğinden çözünmeyen tuzlar halinde çökebilir.

Benzoatlarla, bikarbonatlarla, karbonatlarla, boratlarla, nitratlarla, fosfatlarla, sülfatlarla bir araya gelen klorheksidin tuzlarının çözeltileri %0.05’ten daha derişikse çözünürlüğü daha aztuzlar oluşturacağından çökelirler. Setrimid bu tuzların çözünürlüklerini arttırdığından setrimidile kombine edildiğinde bu çökelmeler olmaz.

Klorheksidin diglukonat, setrimid ve benzalkonyum klorürle geçimlidir. Bunlar bakterisit etkisini sinerjik olarak arttırırlar. Setrimid sert sularla klorheksidinin çökmesini önler.Klorheksidin diglukonat hariç klorheksidin ve tuzları alkolde suya göre daha iyi çözünür.Klorheksidin diglukonat çözeltisi alkol üzerine ilave edildiğinde çökebilir. Formülasyonda %7oranında alkol bulunması çözeltiyi Gram negatif mikroorganizmalara karşı daha etkin kılar.Selülozik filtrelerden süzülürken adsorbe olabilirler.