KLOPIS 75 mg 28 tablet Dozu

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klopis dozu, Klopis dozaj, Klopis doz aşımı, Klopis uygulama, Klopis kullanım şekli, Klopis kullanımı, Klopis kullanım süresi, Klopis açmı tokmu, Klopis nedir, Klopis ne için kullanılır, Klopis nasıl kullanılır, Klopis faydaları, Klopis etkileri, Klopis günde kaç kez, Klopis sabah mı akşam mı, Klopis fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Kısa süre önce geçirilmiş miyokard infarktüsü, inme ya da periferik arter hastalığı olanlarda KLOPİS günde bir kez 75 mg verilmelidir.

Akut koroner sendrom:

Akut koroner sendromlu hastalarda (kararsız anjina/non-Q dalgası miyokard infarktüsü), başlangıçta KLOPİS 300 mg’lık tek bir yükleme dozu verilmeli ve sonrasında günde bir kez 75 mg ile tedaviye devam edilmelidir. Asetilsalisilik asit (75 mg-325 mg, günde bir kez) KLOPİS ile birlikte başlanmalı ve kombine kullanımına devam edilmelidir. CURE çalışmasında Akut Koroner Sendrom’lu hastaların çoğu akut olarak heparin de kullanmıştır

Uygulama şekli

Ağız yolundan alınır.

KLOPİS yemekle birlikte ya da yemekten ayrı olarak alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Renal hastalığı olanlarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Ciddi karaciğer yetmezliği olanlarda kullanılmaz.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Bir doz aşımı vakası bildirilmiştir. 34 yaşındaki bir kadın 1.050 mg’lık tek bir KLOPİS dozu (75 mg’lık standart tabletlerden 14 tanesine eşdeğer miktarda) almıştır. Bu vakada yan etki görülmemiştir. Herhangi bir özel terapi uygulanmamış ve hasta bir olumsuzluk yaşamadan iyileşmiştir.

Sağlıklı gönüllülerde, oral yoldan 600 mg’lık (75 mg’lık standart tabletlerden 8 tanesine eşdeğer miktarda) tek bir doz KLOPİS alındıktan sonra herhangi bir olumsuz olay bildirilmemiştir. Kanama süresi 1,7 oranında uzamış olup, bu oran 75 mg’lık günlük terapötik KLOPİS dozunun alınması sonrasında gözlenen kanama süresi uzama oranına yakındır.

Oral yoldan alınan 1.500 ya da 2.000 mg/kg’lık tek bir KLOPİS dozu farelerde ve sıçanlarda ölümcül iken, babunlar için bu miktar 3.000 mg/kg olarak gözlemlenmiştir. Akut toksisite semptomları, kusma (babunlarda) ve bitkinlik, soluk almada zorluk ve gastrointestinal kanamadır (bütün türlerde).

Klopidogrelin farmakolojik etkinliğine karsı bir antidot bulunmamaktadır. Uzamış kanama zamanını hızla düzeltmek gerektiğinde, klopidogrelin etkilerini trombosit transfüzyonu tersine çevirebilir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER