KLINDAVER 600 mg 1 ampül Yan Etkileri

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klindaver yan etkileri, Klindaver etkileri, Klindaver zararları, Klindaver belirtileri, Klindaver uyarılar, Klindaver önlemler, Klindaver kilo aldırırmı, Klindaver zayıflatırmı, Klindaver zehirlenmesi, Klindaver cinsellik, Klindaver sorunlar, Klindaver uykusuzluk, Klindaver bağımlılık, Klindaver bırakma bilgilerini içerir.

Yerel belirtiler: İntramüsküler uygulamadan sonra, injeksiyon yerinde ağrı, endurasayon steril apse; intravenöz uygulamadan sonra da tromboflebit bildirilmiştir bu reaksiyonlar inramüsküler injeksiyonklar kas içine derin olarak yapılarak ve aynı intravenöz kateteri uzun süreli kullanmktan kaçınarak önlenebilir.
Mide- baarsak sistemi: Karın ağrısı, bulantı, kusma, diyare ve kolit. Aşırı duyarlılık reaksiyonları: Ürtiker ve deri döküntüsü görülmştür. Yan etkiler arasında en sık rastlananı kızarıklığa benzer hafif ve orta şiddette deri döküntüleridir. Klindamisine bağlı olarak bazıları Stevens- Johnson sendromuna benzeyen eritema mültiforma vakaları seyrek olarak bildirilmiştir. Aşırı duyarlılık reaksiyonu göçsteren birkaç vaka bildirilmiştir.
Karaciğer: Klindamisinde tedavi sırasında karaciğer işlev testlerinde bazı anormallikler ve sarılık görülmüştür.
Hematopoetik sistem: Geçici nötropeni ve eozinojili bildirilmiştir. Ayrıca agranülositoz ve trombositopeni görülmüştür. Bu vakaların klindamisin tedavisine olan ilişkileri bilinmemektedir. .