KLAX 250 mg 50 ml süspansiyon Etkileşimi

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klax etkileşimi, Klax etken madde, Klax yardımcı maddeler, Klax alkol, Klax etkileşim, Klax kullananlar, Klax dozu, Klax kullanımı bilgisini içerir.

Probenesid, Amoksisilin'in renal tübüler sekresyonunu azaltır. Klavupen Pediatrik süspansiyon ile birlikte kullnımı Amoksisilin'in kan seviyelerinde yükselme ve uzun etki doğurur. Klavupen Pediatrik süspansiyon'un allopurinol ile birlikte kullanımına ait hernekadar elimizde yeterli bilgi yoksa da allopurinol ve semisentetik penisilinlerin birlikte kullanımı ciltte döküntü insidansını yükseltebilir. Bu olayın allopurinol'e mi yoksa hastalarda mevcut hiperürisemi'ye mi bağlı olduğu bilinmemektedir.
Klavupen Pediatrik süspansiyon antabus (disülfiram) ile birlikte kullanılmamalıdır. Oral yoldan kullanımı ile müstahzarın içerdiği Amoksisilin idrarda yüksek konsantrasyonlara ulaşmakta, bu durum idrarda Clinitest tabletleri, benedict ve Fehling solüsyonları kullanılarak yapılan glukoz testlerinin yalancı pozitif sonuç vermesine yol açabilir. Bu nedenle idrarda glukozun, enzimatik oksidasyona dayanan testlerle araştırılması uygundur. Semi sentetik penisilinlerin hamilelerde kullanımı takiben total konjugue estriol, estriol glukuronid, konjuge estron ve estradiol plazma konsantrasyonlarında geçici düşmeler kaydedilmişitir.