KLAVUNAT BID 1GR 10 tablet Uyarılar

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klavunat uyarılar, Klavunat zararları, Klavunat önlemler, Klavunat riskler, Klavunat yan etkisi, Klavunat alerji, Klavunat alkol, Klavunat hamileler, Klavunat emzirme, Klavunat araç kullanımı, Klavunat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

KLAVUNAT ile tedaviye başlanılmadan önce geçmişinde penisilin sefalosporin ve diğer alerjenlere karşı aşın duyarlılık hikayesi vatlığı dikkatlice sorgulanmalıdır.

Penilin tedavisindeki hastalarda ciddi ve bazen öldürücü aşın duyarlılık (anafilaktoid) reaksiyonları rapor edilmiştir. Bu reaksiyonların geçmişinde penisiline karşı aşın duyarlılık hikayesi olan bireylerde görülmesi daha olasıdır (bkz. Kontrendİkasyonlar).Ciddi anfilk dk reaksiyonlar hemen adrenalin ile acil tedavi gerektirir. Aynca oksijen, intravenöz steroid ve tüp takmayı içeren hava yolu müdahalesi de gerekebilir.

Amoksisilin kullanımını takiben görülen kızamık benzeri döküntü enfeksiyöz mononükleoz ile ilişkili olabileceğinden eğer enfeksiyöz mononükleoza ilişkin bir şüphe var ise KLAVUNAT tedavisinden kaçınılmalıdır. Uzun süreli kullanım zamanla duyarlı olmayan organizmaların aşın çoğalmasına neden olabilir.

KLAVUNAT uygulanan bazı hastalarda kanama süresinde ve protrombin Mmamnda uzam» (INR değerinde yükselme) bildirilmiştir. Antikoagülanlar ile birlikte reçete edildiğinde uygun şekilde izlenmesi gereklidir. İstenilen antikoagülasyon düzeyini sürdürebilmek için oral anükoagülasyon dozunda ayarlama yapılması gerekebilir.

Karaciğer fonksiyon testlerinde değişiklikler gözlenmiştir. Bunun klinik önemi bilinmemektedir. KLAVUNAT hepatik yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Seyrek olarak şiddetli olabilen, genellikle geriye dönüşlü kolestatik sanlık bildirilmiştir. Tedavinin kesilmesinden 6 hafta kadar sonra bulgu ve belirtiler kaybolabilir.

Böbrek yetmezliği olanlarda dozaj, böbrek yetmezliğinin derecesine göre ayarlanmalıdır (Bkz. Kullanım Şekli ve Dozu).

Çıkan idrar miktarı azalmış hastalar amoksisilinaalınması ve idrar miktarının düzenlenmesi tavsiye edilmelidir. Mesane kateteri bulunan hastalarda, kateterin açık olup olmadığı düzenli olarak kontrol dilmelidir.

Tüm antibakteriyel etkin maddelerde antibiyotikle bağlantılı kolit bildirilmiştir ve şiddeti hafiften yaşamı tehdit edecek kadar ağıra kadar değişebilmektedir (bkz. Bölüm 4.S). Dolayısıyla, herhangi bir antibiyotik uygulaması sırasmda ya da sonrasında ishal gelişen hastalarda bu tanının Hiklrnte alınması önemlidir. Antibiyotikle bağlantılı kolit oluştuğunda amoksisilin/ldavulanik asit derhal kesilmeli, bir hekime danışılmalı ve uygun tedaviye başlanılmalıdır. Bu durumda antiperistaltik ilaçlar kontrendikedir.

Amoksisilinle tedavi sırasmda idrarda glukozun aradığı testeler yapıldığında, enzitnatik glukoz oksidaz yöntemleri kullanılmalıdır, çünkü enzimatik olmayan yöntemlerde yalancı pozitif sonuçlar görülebilir.

KLAVUNAT'daki klavulanik asit, IgG ile albüminin non-spesifık biçimde alyuvar zarına bağlanmasına neden olarak, Coombs testinde yanlış pozitif bir sonuca yol açabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

KLAVUNAT’ın araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileriyle ilgili bir çalışma gerçekleştirilmemiştir. Ancak, hastalar araç ve makine kullanımını etkileyebilecek istenmeyen etkiler (örn. alerjik reaksiyonlar, sersemlik hali, konvülsiyonlar) oluşabileceği ile ilgili bilgilendirilmelidir (bkz. Bölüm 4.8).