KLACID IV 500 mg 1 enjektabl flakon Nedir

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klacid nedir, Klacid ne için kullanılır, Klacid ne ilacı, Klacid neye yarar, Klacid ne işe yarar, Klacid neye iyi gelir, Klacid kullananlar, Klacid kullanımı, Klacid uygulama, Klacid etkileri, Klacid faydaları bilgilerini içerir.

1. KLACID Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Klacid (klaritromisin) makrolid grubu yarı sentetik bir antibiyotiktir. Klaritromisin bakteri karşıtı (antibakteriyel) etkisini, duyarlı bakterilerde protein sentezini baskılayarak gösterir.

Klacid I.V. (50 mg/ml), 15 ml’lik flakonlarda 500 mg klaritromisin ve laktobionik asit içeren, liyofilize toz ve 10 ml Steril Ejeksiyonluk Su içeren çözücü ampul ile birlikte satışa sunulmuştur.

Klacid (klaritromisin) piyasada ayrıca, Klacid Süspansiyon 125 mg/5 ml, Klacid Süspansiyon 250 mg/5 ml (50 ml şişe), Klacid Süspansiyon 250 mg/5 ml (100 ml şişe), Klacid 500 mg Tablet (kutuda 14 tablet) ve Klacid MR 500 mg Tablet (kutuda 7 tablet, 14 tablet ve 20 tablet) formlarında da bulunmaktadır.

Klacid , çeşitli mikroorganizmaların neden olduğu, aşağıdaki ağır enfeksiyon şekillerinin tedavisinde, sindirim kanalı dışı yoldan tedavi gerektiğinde kullanılmak içindir:

  • Farenjit (yutak iltihabı), tonsillit (bademcik iltihabı), akut maksiller    sinüzit    (sinus

iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonları,

   Kronik bronşitte akut bakteriyel alevlenme, pnömoni (zatürre)    gibi    alt    solunum    yolu

enfeksiyonları,

• Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu komplike olmayan, çeşitli deri ve yumuşak doku enfeksiyonları.

• Mikobakteri adı verilen özel bir bakteri türünün neden olduğu bazı enfeksiyonlar.