EPOBEL 1000 IU/0.3 ml IV steril 6 kullanıma haz. enj. Gebelik

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Locoid gebelik kategorisi C'dir. Locoid hamilelik kategorisi, Locoid gebelik kategorisi, Locoid emzirme, Locoid anne sütüne geçer mi, Locoid laktasyon, Locoid hamilelerde kullanımı, Locoid ve bebek, Locoid kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Locaid Lİpo; - Egzama, - Sürekli kaşınmaya bağlı olarak gelişen egzama (nörodermatit), - Pembe - kırmızı kabarcıkların görüldüğü ve cilt kalınlaşmasıyla kendini gösteren deri hastalığı (liken), - Kaba etlerin arasında kalan bölge, testis kılıfı, ve uyluk arasında birbirine temas eden yüzeyler, kadında memelerin sarkan kısımlarının altında kalan alanlar gibi vücutta derinin kıvrım yaptığı veya birbirine temas ettiği yerlerde görülen derinin deriye sürtünmesinden kaynaklanan deri iltihabı (intertrigo), - Anüs, testis kılıfı (skrotum) ve kadında dış üreme organlarının tümünde görülen kaşıntılar; lupus eritematöz, - Güneşe maruziyet sebebiyle oluşan deri iltihabı, - Radyasyona bağlı deri iltihabı, - Dış çevrede bulunan maddelerle temas sonucu oluşan deri iltihabı (kontakt dermatit), - Pişik nedeniyle görülen cilt döküntüleri (kırmızı renkli cilt yaraları), - Sedef hastalığı tedavilerinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Dermatolojik Kortikosteroidler > Kortikosteroidler > Etkili Kortikosteroidler (Grup 2) > Epoetin Alfa veya Beta

ATC Kodu

B03XA01

Etkin Madde

Epoetin zeta 1000 IU/0.3 ml

Barkodu

8699262950219

Satış Fiyatı

9.87 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Anemi

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FNA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Enjektör

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda gebelik sonucu böbrek fonksiyonlarında azalma ve kan basıncında artma eğilimi görüleceğinden, EPOBEL kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.

Doğum kontrolünde kullanılan oral kontraseptif ilaçların hipertansiyona eğilimi arttırması nedeniyle, bu gibi hastalarda EPOBEL kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Epoetin zeta’nın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/ fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Ancak, fetal ağırlıkta bu sınıf ilaçlara bağlı olan geri dönüşlü bir azalma göstermektedir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Bu yüzden gebelik sırasında ilaç tedavisinin faydaları fetusda meydana gelebilecek muhtemel riske karşı incelenerek, gebelik döneminde kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Epoetin zeta’nın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da EPOBEL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve EPOBEL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite