POTANT 500 mg 7 film tablet Gebelik

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Preterax gebelik kategorisi C'dir. Preterax hamilelik kategorisi, Preterax gebelik kategorisi, Preterax emzirme, Preterax anne sütüne geçer mi, Preterax laktasyon, Preterax hamilelerde kullanımı, Preterax ve bebek, Preterax kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Preterax 2.5 mg/0.625 mg; nedeni tam olarak belli olmayan (esansiyel) hipertansiyonun birinci basamak ve idame tedavisinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Perindopril ve İndapamid > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri Kombinasyonları > ACE İnhibitörleri ve Diüretik > Perindopril ve İndapamid

ATC Kodu

C09BA04

Etkin Madde

İndapamid 0.625 mg , Perindopril 2.5 mg

Barkodu

8699552090618

Satış Fiyatı

13.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

13

Sağlık Konuları

Kalp Yetmezliği , Yüksek Tansiyon , Anjina

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi C’dir.

Levofloksasininin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya/doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. (Bkz. bolum 4.3 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. İnsanlarla ilgili verilerin yeterli olmaması ve florokinolonlarla yapılan deneysel çalışmalarda büyüyen organizmalarda ağırlık taşıyan kıkırdağa zarar verme riskinin gösterilmesi nedeniyle, levofloksasin gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levofloksasinin insan ya da hayvan sütü İle atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur. Levofloksasinin süt ile atılmasına yönelik fızikokimyasal ve eldeki farmakodinamik /toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Florokinolonlarla yapılan deneysel çalışmalarda büyüyen organizmalarda ağırlık taşıyan kıkırdağa zarar verme riskinin gösterilmesi nedeniyle, levofloksasin emzirme döneminde kullanılmamalıdır. (Bkz. Bolum 4.3 ve 5.3).

Üreme yeteneği/Fertilite