KEMIVA 3 mg/3 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 5 flakon Saklanması

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kemiva saklanması, Kemiva muhafazası, Kemiva soğuk, Kemiva nem, Kemiva karanlık, Kemiva ambalaj, Kemiva çocuklardan saklanması, Kemiva son kullanma tarihi, Kemiva firması, Kemiva kullanma talimatı, Kemiva üretici firma bilgilerini içerir.

5.KEMIVA'in saklanması

KEMİVA ’yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklaylmz. 25°C,nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra KEMIVA'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz KEMIVA'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.

Pak İş Merkezi

Prof. Dr. Bülent Tarcan Sok. No; 5/1 34349 Gayrettepe - İstanbul

Üretim yeri:

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. Çobançesme Mah. Sanayi Cad. No: 13 34196 Yenibosna-İstanbul

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERŞONELİ İÇİNDİR

Lütfen daha fazla bilgi için kısa ürün bilgilerine bakınız.

KEMİVA 3 mg/3 mİ IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon’un uygulanması:

KEMİVA 3 mg/3 mİ IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon 15-30 saniyelik bir süred^ enjekte edilmelidir.

Çözelti tahriş edicidir, bu yüzden uygulamanın yapıldığı damar yoluna kesin bağlantı önemlidir.

Eğer yanlışlıkla damar etrafındaki dokulara enjekte edilirse, hastalarda lokal irritasyon, ağrı ve iltihap oluşabilir.

KEMİVA 3 mg/3 mİ IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon kalsiyum içeren çözeltiler (Ringer-Laktat çözeltisi, kalsiyum heparin gibi) veya başka intravenöz uygulanan i açlar ile karıştırılmamalıdır. KEMİVA varolan bir intravenöz infüzyon yolu ile uygulanacaksa, intravenöz infıizat isotonik şalin veya 50 mg/ml (%5) glukoz çözeltisi ile sımrlanmalıdır.

KEMİVA, intravenöz infüzyon yoluyla uygulanacaksa, ürün kullanıma hazır hale getirildikten sonra hemen kullanılmalıdır, hemen kullanılmayacak ürün buzdolabı sıcaklığında (2r8°C’de) en fazla 24 saat bekletilmelidir.

Mikrobiyolojik açıdan, intravenöz infüzyon çözeltisi anında kullanılmalıdır. Hemen kullanılamadığı durumlarda, kullanımdan önceki saklama koşulu ve zamanı, kullana ı kişinin sorumluluğundadır. Seyreltme kontrollü ve valide edilmiş aseptik şartlarda gerçekleşmediği sürece, kullanıma kadar geçen süre 2-8°C’de 24 saatin üzerinde olmamalıdır.

Unutulan doz:    S

Eğer bir doz unutulursa, enjeksiyon uygun olur olmaz uygulanmalıdır. Bundan sonra, enjeksiyon son enjeksiyondan itibaren üç ayda bir uygulanmalıdır.

Doz aşımı:

KEMİVA’nın doz aşımı tedavisi ile ilgili spesifik bir bilgi mevcut değildir.    i

Bu sımf bileşikler ile ilgili bilgilere dayanarak, intravenöz doz aşımı paresteziye sebep olabilecek, hİpokalsemi, hİpofosfatemi ve hipomagnezemi ile sonuçlanabilir. Ağır v ikalarda yeterli dozda kalsiyum glukonat, potasyum veya sodyum fosfat ve magnezyuiı sülfat intravenöz infuzyonu gerekebilir.    i

!

Genel tavsiye:    j

KEMİVA 3 mg/3 mİ IV enjeksiyonluk çözelti içeren flakon, intravenöz uygulanan diğer bifosfatlar gibi, serum kalsiyum değerlerinde geçici    düşüşlere sebep    olabilir.    i

Hİpokalsemi ve diğer kemik ve mineral dengesizlikleri ölçülmeli ve KEMİVA tedavisine başlamadan önce etkili bir şekilde tedavi edilmelidir. Yeterli kalsiyum ve D vitamini alımı tüm hastalar için çok önemlidir. Bütün hastalar ilave kalsiyum ve D vitamini kullanmalıdır.

Başka hastalıkları olan veya böbrek üzerine beklenmedik etki potansiyeli olan ilaçlar 1 çullanan hastalar, tedavi süresince iyi klinik uygulamalar doğrultusunda düzenli olarak gözden geçirilmelidir.

Kullanılmayan çözeltiler yerel uygulamalar doğrultusunda imha edilmelidir.