KARMIZOL 1 G/2 ml IM/IV 10 ampül Gebelik

Karfarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Karmizol gebelik kategorisi C'dir. Karmizol hamilelik kategorisi, Karmizol gebelik kategorisi, Karmizol emzirme, Karmizol anne sütüne geçer mi, Karmizol laktasyon, Karmizol hamilelerde kullanımı, Karmizol ve bebek, Karmizol kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak

zorundadırlar.

Gebelik dönemi

Metamizol plasentayı geçer. İlacın fetusa zararlı olduğuna dair bir bulgu mevcut değildir: Metamizol sıçanlarda ve tavşanlarda teratojenik etki göstermemiştir ve yalnızc^ maternal olarak da toksik olan yüksek dozlarda fetotoksisite gözlenmiştir. Ancak yine de KARMİZOL’iin hamilelikte kullanımı ile ilgili klinik veriler yetersizdir.

Bu yüzden, hamileliğin ilk üç ayında KARMİZOL’ün kullanılmaması önerilir. Bunu takip eden üç ayda da, sadece potansiyel yarar ve risk bir doktor tarafından dikkatlice tartıldıktan sonra kullanılır.

Ancak. KARMİZOL gebeliğin son üç ayında kullanılmamalıdır. Çünkü metamizol’ zayıf bir prostaglandin sentez inhibitörü olmasına rağmen, duktus arteriozu kapanması ve hem maternal hem de neonatal trombosit agregabilitesindeki bozulm olarak perinatal komplikasyonların ortaya çıkma olasılığı göz ardı edilemez.

ün sadece n erken aya bağlı

su

Laktasyon dönemi

Metamizol metabolitleri anne sütüne geçer. KARMİZOL uygulanması sırasında ve sonraki 48 saat boyunca emzirmekten kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite